SREDSTVIMA KANCELARIJE ZA KIM: Babin Most u opštini Obilić dobio odeljenje predškoske ustanove

D. Z.

28. 11. 2022. u 19:55

U BABINOM Mostu u opštini Obilić na centrlanom Kosmetu otvoreno je izdvojeno odeljenje Predškolske ustanove „Kosovski božuri“, u kome boravi 30 mališana uzrasta do pet godina.

СРЕДСТВИМА КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА КИМ: Бабин Мост у општини Обилић добио одељење предшкоске установе

foto Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Za opremanje prostora ove ustanove, nabavku kompletnog inventara, edukativnog materijala kao i igračke, Kancelarija za Kosovo i Metohiju uložila je oko 700.000 dinara.

- Ovo je značajna podrška odrastanju naših najmlađih, posebno onih koji žive južno od Ibra kako bi deca koja borave u ovom vrtiću imala prijatnije i adekvatije uslove za svoj boravak, igru, ali i pripremu za školu - istakla je pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov koja dodaje da Kancelarija za KiM kontinuirano podržava i realizuje projekte koji utiču na poboljšanje kvaliteta života našeg naroda na Kosovu i Metohiju dok su posebno značajni projekti podrške za naše najmlađe.

Inače, izdvojeno odeljenje Predškolske ustanove u Babinom Mostu je uređeno po svim standardima i ne zaostaje za najsavremenijim ustanovama ovog tipa u bilo kom delu naše zemlje. U ovom selu nadomak magistralnog puta Priština-Kosovska Mitrovica živi oko 800 Srba i pored Osnovne škole vrtić je jedino mesto za okupljanje mališana predškolskog uzrasta.

- Izuzetno nam je važno da naša deca na KiM budu dobro pripremljena za đačke dane, ali isto tako da se kroz boravak u vrtiću socijalizuju, razvijaju osećaj pripadnosti, zajedništva i solidarnosti sa svojim vršnjacima. Snažan nam je motiv da radimo i gradimo temelje srećnog detinjstva našim najmlađima i u narednom periodu –  zaključuje Miladinov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju