PONOVO STIŽE KOŠAVA: Objavljena najnovija prognoza do kraja novembra, evo gde će padati sneg

Novosti online

27. 11. 2022. u 23:23

PROŠLE nedelje su zbog obilnih kiša neka mesta i poplavljena, a imali smo i dane sa jakim udarima košave. U narednim danima će temperatura noću padati i ispod nule, a tokom dana se kretati do maksimalnih sedam stepeni.

ПОНОВО СТИЖЕ КОШАВА: Објављена најновија прогноза до краја новембра, ево где ће падати снег

Foto: Novosti

U Srbiji u ponedeljak ponovo počinje košava, koja će duvati narednih pet dana, a sneg će padati samo na planinama, najavio je prof. dr Jugoslav Nikolić, direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije.

Kako je naveo, jak jugoistočni vetar, koji počinje da duva danas, biće slabijeg intenziteta u odnosu na utorak prethodne sedmice, kada je pričinio materijalnu štetu. U narednim danima će temperatura noću padati i ispod nule, a tokom dana se kretati do maksimalnih sedam stepeni.

– Na području Beograda košava će biti umerenog intenziteta (5-10 m/s), a jak vetar će duvati samo na jugu Banata i u Braničevskom okrugu (preko 15 m/s). Istovremeno se očekuje da će doći do smanjenja koncentracije zagađujućih materija u vazduhu. Vetar će u petak, 2. decembra, oslabiti, a narednog vikenda, 3. i 4. decembra, ponovo će se pojačati – kaže Nikolić. Dodaje, u narednih 10 dana, prema prognostičkom materijalu, meteorolozi ne očekuju sneg u Beogradu.

– Snega će povremeno biti samo u planinskim predelima, ali generalno slabijeg intenziteta, osim u četvrtak, 1. decembra, kada će sneg padati i u Timočkoj Krajini na istoku zemlje uz stvaranje snežnog pokrivača.

Inače, posle miholjskog leta u Srbiju je pre dve nedelje stiglo zahlađenje. Prošle nedelje su zbog obilnih kiša neka mesta i poplavljena, a imali smo i dane sa jakim udarima košave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili