VAŽNA VIDEO PORUKA: Da li znate čemu služi broj 0800 011 011 (VIDEO)

Novosti Onlajn

25. 11. 2022. u 16:00

ULICA, radno mesto, dom...

ВАЖНА ВИДЕО ПОРУКА: Да ли знате чему служи број 0800 011 011 (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Meridian Sport TV

Četiri od pet žena doživelo je neki oblik nasilja na javnom mestu. Seksualno ili fizičko nasilje pogađa svaku treću ženu, dok je svaka peta doživela nasilje na internetu. Čak 50% žena iskusilo je neki vid seksualnog uznemiravanja na poslu! Nasilje nad ženama se manifestuje na različite načine i oblike, i ne čini ga samo fizičko.

Prijavi nasilje! Tiče se svakog od nas. Pozovi 0800 011 011 i potraži pomoć za sebe ili žrtvu koju poznaješ.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obeležava se svakog 25. novembra, a zvanični podaci navode da je prošle godine u Srbiji ubijeno 24 žena u slučajevima rodno motivisanog nasilja, a ove kalendarske godine njih 21. U porastu je broj prijavljenih slučajeva nasilja u porodici - samo tokom predhodne dve godine evidentirano je čak 30% više prijava u odnosu na raniji period.

Porodično nasilje i nasilje nad ženama dolazi u različitim oblicima, najčešće je teško uočljivo i predstavlja jedno od najzastupljenijih oblika nasilja na svetu. Navikli smo da se o njemu govori tek kada dospe u centar medijske pažnje, poprimi ozbiljne posledice ili postane još jedna tragična vest iz crne hronike.

Foto: Promo

Život u strahu, sa odsustvom samopoštovanja i samopouzdanja, znači i da se žene teško odlučuju da zatraže pomoć ili prijave nasilje. Nasilje nad ženama ne sme biti tabu tema, niti problem žrtve.

Prijavi nasilje! Tiče se svakog od nas. Pozovi 0800 011 011 i potraži pomoć za sebe ili žrtvu koju poznaješ.

Kompanija u kojoj dame imaju glavnu reč

Meridianbet sopstvenim primerom i modelom poslovanja na više od 30 svetskih tržišta pokazuje da joj je ravnopravnost korporativna politika, a ne skup lepo napisanih reči, a rodnu ravnopravnost shvata kao svakodnevnu borbu za podizanje standarda za ekonomsko osnaživanje žena.

Kao dominantno tehnološka kompanija i mesto za talente, menadžment kompanije Meridianbet čini više od 55% žena, što znatno premašuje najnaprednije D&I metrics standarde. Ovaj broj je još veći na tržištima Afrike i Južne Amerike, gde dame vode neke od glavnih sektora u 62%, odnosno 56% slučajeva.

Dame su proporcionalno zastupljene u svim segmentima poslovanja – HR, marketing, maloprodajna mreža, razvoj softvera, što pokazuje da rodna ravnopravnost nije moguća bez ekonomskog osnaživanja žena.

Slogan UN “Rodna ravnopravnost danas za održivu budućnost sutra” je svakodnevna praksa u Meridianbet.

Nasilje nema opravdanje, prijavite nasilnike!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista