JOŠ JEDNO PRIZNANJE: Meridianbet dobitnik prestiže CSR nagrade Wannabe magazina

Novosti Onlajn

24. 11. 2022. u 10:00

DOMAĆA betting kompanija u elitnom klubu filantropije i društvene odgovornosti.

ЈОШ ЈЕДНО ПРИЗНАЊЕ: Меридианбет добитник престиже ЦСР награде Wаннабе магазина

Foto: Promo

Kao tehnološka kompanija koja posluje na više od 30 EU i svetskih gejming i betting tržišta, Meridianbet već godinama postavlja standarde i kada je reč o organizovanju društveno odgovornih projekata.

Osim što je više od 15 godina deo domaće digitalne zajednice i primenjuje najviše standarde bezbednosti igrača, samo u protekle tri godine ova kompanija organizovala je više od 250 CSR projekata i akcija, koje su za cilj imale pomoć zdravstvenim ustanovama, ugroženim pojedincima i društvenim grupama, ustanovama kulture i naučno – istraživačkim centrima, stipendiranje darovitih studenata, ali i unapređenje kvaliteta javnog zdravlja kroz niz ekoloških projekata – da napomenemo samo neke od njih.

Sve su to parametri koje prepoznaje kako domaća tako i evropska CSR zajednica, pa je kompanija Meridianbet, jedina iz svoje branše, dobila prestižnu CSR nagradu Wannabe magazina, koja se, između ostalih kategorija, dodeljuje za izuzetne pojedince i privredna društva na polju filantropije.

U ime kompanije Meridian, veliko priznanje uručeno je Damjanu Stamenkoviću, šefu marketinga:

- Naša kompanija jedna je od najbrže rastućih gejming brendova kada je reč o korporativnim komunikacijama na polju društvene odgovornosti i moram reći da sam ponosan na ceo tim gledajući broj CSR akcija i zajednica kojima smo pomogli u proteklom periodu. To je zapravo i jedini merljivi parametar dodate vrednosti koje kao pojedinac i kompanija ostavljate u zajednici u kojoj poslujete. Neizmerno sam zahvalan Wannabe Magazine timu za ovu prestižnu nagradu – zaista predstavlja najveću moguću motivaciju da nastavimo u istom smeru.

Nagrada je zaista otišla u prave ruke, jer je broj i opseg tema koje kompanija Meridain obuhvata u svom društveno odgovornom i humanitarnom radu za primer.

Dva miliona evra za zdravstvo Srbije i regiona

I nakon tri godine, borba sa koronom nije završena. Još od prvog dana pandemije, Meridian neprestano osnažuje ustanove i pojedince na prvoj liniji i „crvenoj zoni“ borbe protiv koronavirusa. Dva miliona evra donacija u vidu medicinske i tehničke opreme dopremljeno je u preko 60 gradova i opština Srbije i regiona, neumorni volonteri stigli su u više od 100 zdravstvenih ustanova dopremajući pomoć u vidu medicinsko – tehničke opreme.

Kampanja borbe protiv SMA

Meridian već nekoliko godina svojim donacijama posebno podržava borbu mališana, njihovih roditelja i domaćih humanitarnih fondacija za blagovremeno lečenje od SMA. Jedan od načina na koji kompanija pristupa ovom društvenom problemu jeste organizacija sportskih mečeva i turnira.

Tako je lider u industriji igara na sreću organizovao međunarodni košarkaški turnir u šutiranju trojki za prikupljanje sredstava za lečenje male Sofije Markuljević, a pobedom na humanitarnoj licitaciji svojom donacijom pomogao je da Boško Gugleta na vreme otputuje u inostranstvo i započne lečenje od iste bolesti. U javnosti su posebno poznati humanitarni turniri u malom fudbalu i košarci za pomoć socijalno ugroženim porodicama u saradnji sa Humanitarnom organizacijom Srbi za Srbe.

Program podrške kulturi

U periodu kada su kultura i umetnost bili u drugom plan zbog pandemije, Fondacija „Od srca sa ljubavlju“ kompanije Meridian započela je svoj ambiciozni program oživljavanja domaće kulturne scene. Umetnici spadaju u još jednu ugroženu grupu koji su u protekle tri godine u najvećem delu bili sprečeni da rade ono u čemu su najbolji.

Tako je ova kompanija novčano podržala i Zadužbinu Ilije M. Kolarca, čiji su koncerti klasične muzike, predavanja i učenje stranih jezika od posebnog nacionalnog značaja u razvoju društva znanja, kulture i umetnosti.

Stipendije najboljim studentima

Meridianbet treću godinu zaredom sprovodi akciju nagrađivanja najboljih studenata u Srbiji. Najpoznatiji brend u industriji zabave i ove godine ugostio je i nagradio najbolje studente iz domaćih univerzitetskih centara Srbije, pa su najbolji studenti iz Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca, osim dobijanja vrednih stipendija, imali priliku da vide i kako izgleda jedan radni dan u najdinamičnijoj i najbrže rastućoj digitalnoj industriji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas