POSLE PODNOŠENJA KRIVIČNE PRIJAVE ZBOG VRŠNJAČKOG NASILJA: Hitan sastanak Aktiva direktora u Subotici

J. L.

23. 11. 2022. u 16:46

POVODOM slučaja vršnjačkog nasilja danas je održan hitan sastanak Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola u Subotici, na kojem se analizirala situacija u subotičkim školama.

ПОСЛЕ ПОДНОШЕЊА КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ЗБОГ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА: Хитан састанак Актива директора у Суботици

foto: J.L.

Na njemu je zaključeno da je u narednom periodu neophodno češće ukazivati na moguće uzroke i posledice vršnjačkog nasilja – kako deci, tako i roditeljima. Takođe, veoma je važno što više upoznati i roditelje sa sadržajima koji se karakterišu kao digitalno nasilje, kojima su mnoga deca izložena na društvenim mrežama, a koja su vrlo često uzrok nemilih događaja.

- Na sastanku je zamenik načelnika Policijske uprave u Subotici pozvao škole na intenzivniju saradnju od koje koristi mogu imati svi – deca, roditelji, škola i institucije. Povodom konkretnog slučaja koji se dogodio u Osnovnoj školi „Sonja Marinković", zamenik načelnika je rekao da su sve relevantne institucije upoznate sa slučajem, te da postupaju u skladu sa svojim nadležnostima - saopštio je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

Po informacijama koje je dobila od prosvetnog inspektora gradske uprave Grada Subotice, škola je preduzela sve mere propisane Opštim protokolom za zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja i Posebnim protokolom za zaštitu dece i učenika od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja u obrazovno-vaspitnim ustanovama.

- Žalimo zbog posledica nemilog događaja i još jednom apelujemo na sve obrazovno-vaspitne institucije da se u svom postupanju u celosti pridržavaju odredaba protokola o prevenciji nasilja, te da podržavaju preventivne mere resornih organa u vezi s prevencijom vršnjačkog nasilja - poručuju u nadležnom sekretarijatu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)