VOLELA BIH DA SHVATE SVOJE GREŠKE Profesorka kojoj su đaci izmakli stolicu za "Novosti": "Znam da nije bilo lako ni mojim kolegama"

S. BABOVIĆ

23. 11. 2022. u 15:21

- SAMO bih volela da đaci shvate svoje greške i da makar dobijem neko izvinjenje od njih - kaže za „Novosti” Marija Stevanović, profesorka Tehničke škole u Trsteniku, koju su učenici 9. novembra maltretirali u učionici.

ВОЛЕЛА БИХ ДА СХВАТЕ СВОЈЕ ГРЕШКЕ Професорка којој су ђаци измакли столицу за Новости: Знам да није било лако ни мојим колегама

Foto:FB

Kako je ispričala za „Novosti”, nada se da će se brzo potpuno oporaviti i ponovo stupiti pred svoje đake.

- Važno je da đaci budu svesni šta je učionica, gde se nalaze. Nastavnici treba da budu inspiracija učenicima, da budu primer, imamo dosta dobre dece, zbog njih treba da radimo i da nam budu na prvom mestu - ispričala je profesorka koja je, prema mišljenju kolega i đaka, jedna od omiljenih u školi.

- Znam da nije bilo lako ni mojim kolegama, ni direktoru svih ovih dana. Imam zaista divan kolektiv i njima dugujem veliku zahvalnost na podršci, kao i drugim koleginicama i kolegama koji su se oglasili. Ministarstvo je, takođe, odigralo značajnu ulogu, njihova mi podrška veoma znači.

Na direktoru škole je sada nezahvalna uloga, treba da odluči o predlogu Nastavničkog veća o isključenju tri đaka. Taj predlog izglasan je na burnoj sednici. Kako su „Novosti” objavile, I. K. (17), koji je snimao incident sa profesorkom, ispisao se ranije iz škole.

Nastavnici insistiraju da se proveri validnost dopisa o psihičkim tegobama kod učenika N. Ž. (17), koji je izmakao stolicu njihovoj koleginici. Njegov otac je, kako saznajemo, obavestio jutros školu da on ne može da se uključi u disciplinski postupak, jer mora hitno u bolnicu.

Stav Nastavničkog veća u sredu bio je da se osim N. Ž. isključi i đak M. M. (18), koji je snimao incident. Ova tačka dnevnog reda u koju su „Novosti” imale uvid bila je druga na sednici, označene kao „analiza ponašanja učenika i izricanje vaspitno-disciplinskih mera”, gde se polemisalo i o rezultatima postignutim na tromesečju.

Od trenutka kada su „Novosti” otkrile i objavile prošlog ponedeljka da je došlo do incidenta, trstenička škola našla se u žiži neviđenog interesovanja. Uzburkani su duhovi, počelo je da se više govori o nezahvalnom položaju prosvetnih radnika.

Ponašanje učenika ranije su osudili Aktiv direktora svih škola u Trsteniku, Ministarstvo prosvete, brojni školski kolektivi, Unija sindikata prosvetnih radnika, Centar za socijalni rad u Trsteniku. Kako je za „Novosti” ispričala profesorka prošle nedelje, snimak je odmah video njen sin, koji je bio u trenutku incidenta u učionici preko puta.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati