VUČEVIĆ I MOJSILOVIĆ U NOVOM PAZARU: Vojska ima mogućnosti, volju i hrabrost da pomogne (FOTO)

Novosti online

21. 11. 2022. u 18:58

PRIPADNICI Vojske Srbije danas su, po naredbi predsednika Republike i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, hitno angažovani na pomoći građanima Novog Pazara i Tutina u borbi sa poplavama nastalim usled obilnih padavina. Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su tokom popodneva pripadnike Druge brigade Kopnene vojske koji su se prvi suočili sa bujicama.

ВУЧЕВИЋ И МОЈСИЛОВИЋ У НОВОМ ПАЗАРУ: Војска има могућности, вољу и храброст да помогне (ФОТО)

Foto Vojska Srbije

Ministar Vučević izjavio je, posle obilaska ugroženih područja, da će Vojska Srbije u skladu sa svojim mogućnostima, koje su, kako je ocenio velike, izaći u susret svakom zahtevu opštinskog rukovodstva i da za to poseduje i volju i hrabrost.


- Još jednom se pokazalo koliko je priroda nepredvidiva i koliko brzo menja svoju ćud. Najvažnije je da sve institucije od državnog, pa do lokalnog nivoa rade zajedno na zaštiti ljudskih života i imovine građana. Za nas nema razlike da li se to dešava u Novom Pazaru, Tutinu ili bilo kom drugom delu naše Republike. Policija, Sektor za vanredne situacije, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije zajedno sa opštinskim rukovodstvima i građanima su na zadatku da se sačuva sve što može da se sačuva i da saniramo ono što je uništeno ili je pretrpelo štetu – rekao je Vučević.

On je pozvao sve nadležne da budu na oprezu i prate meteorološku situaciju u narednim satima i danima i poručio da će svi biti na visini zadatka.



- Predsednik Republike je naredio Vojsci Srbije, načelnik Generalštaba general Mojsilović to sproveo, vojska je svoje kapacitete stavila na raspolaganje lokalnim samoupravama ovde u Novom Pazaru i Tutinu. Sve što opštinsko rukovodstvo bude tražilo i vojska ima mogućnosti, a vojska ima dobre mogućnosti i, pre svega, volju i hrabrost da pomogne, biće urađeno – izjavio je ministar odbrane.

Načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović rekao je da Vojska Srbije uspostavila komunikaciju sa predstavnicima lokalnih vlasti u Novom Pazaru i Tutinu.


- Situacija, kada govorimo o padavinama se delimično stabilizuje, međutim, veliki bujični potoci su napravili veliku štetu ne samo u Novom Pazaru već nizvodno, niz reku Jošanicu, sve do Raške. Očekujem porast vodostaja reke Ibar sve do Kraljeva. Za veoma kratko vreme kiša je napravila puno štete i prioriteti u angažovanju Vojske Srbije biće usmereni na spašavanje života i zdravlja, ne samo građana Novog Pazara, nego i građana u celom regionu uključujući i zaštitu materijalnih dobara – rekao je general Mojsilović.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a