PRIRODA JE NEPREDVIDIVA, SVE SLUŽBE ANGAŽOVANE: Vučević i Gašić u Novom Pazaru, ministar odbrane otkrio šta je najvažnije (VIDEO)

Novosti online

20. 11. 2022. u 18:25

MINISTAR odbrane Miloš Vučević i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić stigli su u Novi Pazar, gde su se iz prve ruke uverili kako teče akcija obuzdavanja reka koje su poplavile ovaj deo Srbije.

ПРИРОДА ЈЕ НЕПРЕДВИДИВА, СВЕ СЛУЖБЕ АНГАЖОВАНЕ: Вучевић и Гашић у Новом Пазару, министар одбране открио шта је најважније (ВИДЕО)

Foto: Novosti

Obilne padavine danas su napravile haos u Prijepolju i Novom Pazaru, u dva mesta proglašena je i vanredna situacija. 

Uz njih su i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, kao i predstavnici lokalnih vlasti.

- Još jednom se pokazalo da je priroda nepredvidiva i da brzo menja svoju ćud. Najvažnije je da sve institucije od državnog pa do lokalnog nivoa rade zajedno i da rade na zaštiti ljudskih života i imovine građana - rekao je ministar odbrane.

On kaže da nema razlike da li se to dešava u Novom Pazaru i Tutinu ili u nekom drugom delu Srbije.

- Policija i Sektor za vanredne situacije, kao i Vojska Srbije zajedno sa opštinskim rukovodstvima, svi zajedno i sa građanima smo na zadatku da sačuvamo ono što može da se sačuva i da saniramo posle ono što je eventualno uništeno - dodao je Vučević.

Ministar je zamolio sve da budu na oprezu i da prate atmosferske prilike u narednim satima i danima.

- Verujem da ćemo biti na visini zadatka. Predsednik republike je naredio vojsci Srbije, načelnik generalštaba Mojsilović je to sproveo, vojska se sa svojim kapacitetima stavila na raspolaganje i ovde u Novom Pazaru i Tutinu.

Ministar je potom krenuo u Tutin, gde se već nalazi šef policije Bratislav Gašić. Pre odlaska je poručio predstavnicima lokalnih vlasti da će dobiti sve što budu tražili, i kratko dodao:

- Nema spavanja. Tu smo i na vezi, zovite braćo, šta god vam treba.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili