NA 24 SATA POMERENA ODLUKA O KAZNAMA: Policija tzv. Kosova za utorak odložila primenu mere o preregistraciji odnosno kažnjavanju Srba sa KIM

D. Z.

20. 11. 2022. u 17:22

KOSOVSKA policijska služba odložila je na 24 sata primenu mere o preregistraciji vozila odnosno pisanja kazni od po 150 evra Srbima koji na putevima severa Kosova voze sa „KM“ i drugim srpskim tablicama gradova na Kosovu i Metohiji.

НА 24 САТА ПОМЕРЕНА ОДЛУКА О КАЗНАМА: Полиција тзв. Косова за уторак одложила примену мере о пререгистрацији односно кажњавању Срба са КИМ

foto: D.Zečević

Mera odlaganja od 24 sata, odnosno utorka u ponoć, najavljena je iz Kosovske policijske službe, a saopštenje je večeras objavljeno na zvaničnoj Fejsbuk stranici. Tako će, prema sadašnjoj najavi, primena ove mere umesto od večeras u ponoć početi od 22. novembra.

Iako zvaničnog obrazloženja zašto je došlo do odlaganja ove mere odnosno druge faze jednostrane odluke o preregistraciji vozila na severu Kosmeta od strane privremenih prištinskih vlasti nema, može da se pretpostavi da se očekaju rezultati sutrašnjih razgovora u Briselu između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija u Briselu, uz posredovanje EU.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)