KORIDORI SRBIJE TUŽE ZA NETAČNE INFORMACIJE: Podnosićemo krivične prijave za neistine

Novosti Onlajn

16. 11. 2022. u 19:53

KORIDORI Srbije saopštili su večeras da se saobraćaj kroz Grdeličku klisuru odvija nesmetano, uz najviši stepen bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

КОРИДОРИ СРБИЈЕ ТУЖЕ ЗА НЕТАЧНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: Подносићемо кривичне пријаве за неистине

Foto: I. Mitić

- Poslednjih dana objavljeno je više tendencioznih i netačnih tekstova u pojedinim medijima, u kojima se tvrdilo da su se u Grdeličkoj klisuri na pojedinim potpornim zidovima pojavile pukotine, a koji predstavljaju uznemiravanje javnosti - naveli su Koridori Srbije.

U saopštenju se podseća da su inženjeri i geometri Koridora Srbije u više navrata vanredno izašli na teren i to 11, 12. i 14. novembra i izvršili očitavanje svih referentnih tačaka.

Tom prilikom, kako je naglašeno, utvrđeno je da se, od kada je uspostavljen sistem referentnih tačaka do sada, nisu dogodila apsolutno nikakva pomeranja na kosinama, koje su predmet medijskih spekulacija. Kaže se da su Koridori Srbije još 2019. godine uspostavili stalni monitoring na kosinama u Grdeličkoj klisuri, i da do sada nikakva pomeranja nisu zabeležena.

Foto: Tviter printskrin/ Puru Jarvi by PUB

- Budući da su pojedini mediji nastavili da objavljuju neistine, a pritom ne uvažavajući činjenice iz saopštenja Koridora Srbije, dana 15. novembra na teren su izašli predstavnici Sektora za inspekcijski nadzor ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na zahtev ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića. Inspekcija je prilikom vršenja inspekcijskog nadzora, zapisnikom konstatovala da ne postoje deformacije i pukotine na predmetnoj konstrukciji zaštite kosine - navedeno je u saopštenju.

- Nadležni inspektor naveo je da se radi o denivelisanim radnim spojevima koji su izvedeni tokom radova, a zbog same tehnologije i uslova gradnje, kao i da je na denivelisanom spoju, zbog zaštite od prodora atmosferske vode, izvršena površinska obrada cementnim malterom, koja stvara vizuelni osećaj da se radi o pukotini - kaže se u saopštenju.

Koridori Srbije još jednom skreću pažnju predstavnicima medija, koji plasiraju u javnost netačne tekstove i na taj način uznemiravaju građane Srbije, da će "Koridori Srbije kao Investitor projekta, biti prinuđeni da preduzmu adekvatne mere u skladu sa zakonom, odnosno da podnesu krivične prijave za vršenje dela širenja lažnih vesti i izazivanja panike".

- Autoput kroz Grdeličku klisuru je međunarodna saobraćajnica i širenjem lažnih vesti ne unosi se samo panika među građane, već se nanosi i šteta Republici Srbiji - kaže se u saopštenju Koridora Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna