ZAVRŠENE ANALIZE BRISEVA IZ RESTORANA NA ZLATIBORU: Sumnja se da su se ovde otrovala deca iz Borče

Novosti online

10. 11. 2022. u 10:42

U ispitivanim uzorcima hrane koji su bili dostupni u objektu na Zlatiboru, u kome su deca iz Borče boravila u toku ekskurzije, nisu izolovani bakterijski agensi kao ni enterotoksini, kažu u Zavodu za javno zdravlje Užice.

ЗАВРШЕНЕ АНАЛИЗЕ БРИСЕВА ИЗ РЕСТОРАНА НА ЗЛАТИБОРУ: Сумња се да су се овде отровала деца из Борче

TO Zlatibor

- S obzirom na to da su deca dobila simptome u putu za Beograd i da su sva deca iz Beograda, epidemiološko istraživanje je sproveo Gradski zavod za javno zdravlje Beograd u saradnji sa ZZJZ Užice - kažu u ovom Zavod.

Kako su prethodno kazali iz ovog zavoda, uzorkovana je hrana, a uzeti su brisevi radnih površina, escajga, vode.

U međuvremenu su se oglasili i iz uprave restorana "Braća Sekulić" na Zaltiboru, gde su deca ručala pre polaska za Beograd, poslednjeg dana trodnevne ekskurzije.

- Nabavku hrane vršimo od regularnih dobavljača sa odgovarajućom i urednom deklaracijom - rekli su 7. novembra u odgovoru na pitanja, uz napomenu da je to utvrđeno i prilikom dolaska svih inspekcija u protekla dva dana.

- Kao i uvek sve je bilo ispravno i u redu - dodali su: - Obroci koji se služe deci jedu svi zaposleni u našem objektu, kao i mi lično. Nismo imali nikakvih tegoba.

Iz Gradskog zavoda za javno zdravlje rekli su da su tegobe imala 62 đaka i dva nastavnika, te da su analize pokazale da posredi nije virusna infekcija.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

O OVOME ĆE SE PRIČATI: Čola postao tiktoker - vidite prvu objavu