ĐACI PONOVO NA STRATIŠTIMA: Muzej žrtava genocida o značaju obilazaka mesta stradanja Srba

Lj.B.

07. 11. 2022. u 14:32

MUZEJ žrtava genocida zahvalio je danas Ministarstvu prosvete zbog prihvatanja inicijative muzeja da se u programe učeničkih putovanja, ekskurzija i rekreativne nastave uključi i obilazak gubilišta i stratišta pripadnika srpskog naroda iz perioda Drugog svetskog rata i što je upravo donelo posebno stručno uputstvo za realizaciju ovih obrazovnih aktivnosti.

ЂАЦИ ПОНОВО НА СТРАТИШТИМА: Музеј жртава геноцида о значају обилазака места страдања Срба

Dejan Ristić / Foto M. Anđela

- Na taj način se, posle pauze od nekoliko decenija, ponovno uspostavlja dobra praksa da učenici osnovnih i srednjih škola u Srbiji deo vaspitno-obrazovnih aktivnosti sprovode i na mestima stradanja svojih sunarodnika - navodi Muzej žrtava genocida u saopštenju.

Kako je saopšteno, time se Srbija i na ovaj način priključila razvijenim demokratijama, poput Izraela i brojnih evropskih država, koje u svojim obrazovnim sistemima imaju obavezne studijske boravke učenika na mestima stradanja i bojištima iz razdoblja Drugog svetskog rata.

Muzej žrtava genocida izražava "poštovanje i zahvalnost potpredsedniku Vlade i ministru prosvete Branku Ružiću, kao i Ministarstvu na čijem je čelu, na efikasnom postupanju po inicijativi" muzeja.

Muzej je takođe pozvao uprave svih osnovnih i srednjih škola da, u skladu sa stručnim uputstvom koje je propisalo Ministarstvpo, blagovremeno pristupe izradi planova i realizaciji ovih specijalizovanih i važnih obrazovnih programa.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio