U IME NARODA

V. N.

04. 11. 2022. u 10:49

VIŠI SUD U BEOGRADU, sudija Milena Vasić Pejčić, sudija pojedinac u parnici tužioca Saše Jankovića iz Beograda, čiji je punomoćnik Aleksandar Olenik, advokat iz Beograda, Ulica kneza Miloša br. 57/5 protiv tuženih Novinsko-izdavačko društvo, kompanija "Novosti" a.d. Beograd, Trg Nikole Pašića br. 7, MB 07040962 i Milorada Vučelića, odgovornog urednika dnevnih novina "Večernje novosti", adresa za prijem pošte Beograd, Trg Nikole Pašića br. 7, čiji je zajednički punomoćnik Srđan Radovanović, advokat iz Beograda, ul. Makedonska br. 44, radi utvrđenja i naknade štete, vrednost predmeta spora 300.000,00 dinara, nakon održane usmene, javne i glavne rasprave zaključene dana 9. 6. 2022. godine doneo je:

У ИМЕ НАРОДА

FOTO: Arhiva novosti

PRESUDU

UTVRĐUJE SE da je tuženi Milorad Vučelić iz Beograda, objavljivanjem informacija u listu "Večernje novosti" dana 21. 3. 2018. godine, pod naslovom "Janković bi novi Goli otok", povredio prava na dostojanstvo ličnosti tužioca Saše Jankovića iz Beograda.

OBAVEZUJU se tuženi Novinsko-izdavačko društvo, kompanija "Novosti" a.d. Beograd i Milorad Vučelić iz Beograda da tužiocu Saši Jankoviću iz Beograda na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog povrede dostojanstva ličnosti solidarno isplate iznos 100.000,00 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom počev od 9. 6. 2022. godine do isplate, u roku od 8 dana od dana prijema prepisa presude.

ODBIJA SE tužbeni zahtev tužioca Saše Jankovića iz Beograda kojim je tražio da se obavežu tuženi Novinsko-izdavačko društvo, kompanija "Novosti" a.d. Beograd i Milorad Vučelić iz Beograda da mu na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog povrede dostojanstva ličnosti solidarno isplate preko dosuđenog iznosa od 100.000,00 dinara iz stava prvog izreke presude do traženog iznosa od 300.000,00 dinara sa zakonskom zateznom kamatom počev od 9. 6. 2022. godine do isplate.

OBAVEZUJE SE tuženi Milorad Vučelić iz Beograda da uvod i izreku ove presude objavi bez komentara i bez odlaganja, o svom trošku, a najkasnije u drugom narednom broju lista "Večernje novosti", od dana kada je presuda postala pravosnažna, dok se zahtev tužioca Saše Jankovića iz Beograda da se obaveže tuženi Milorad Vučelić iz Beograda da objavi i ostatak presude ODBIJA.

OBAVEZUJU SE tuženi Novinsko-izdavačko društvo, kompanija "Novosti" a.d. Beograd i Milorad Vučelić iz Beograda da tužiocu Saši Jankoviću iz Beograda solidarno naknade troškove parničnog postupka u iznosu od 115.300,00 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom počev od izvršnosti do isplate, u roku od 8 dana od dana prijema prepisa presude, dok se zahtev tužioca za zateznu kamatu na troškove postupka za period od pravnosnažnosti do izvršnosti presude ODBIJA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VAŽNO OBAVEŠTENJE MUPA ZA SVE GRAĐANE: Pred nama su praznaici, evo šta obavezno treba da uradite pre polaska na put (VIDEO)