EPICENTAR ZEMLJOTRESA U ŽIČI: Oglasio se Gradski štab za vanredne situacije u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

03. 11. 2022. u 15:30

PREMA informacijama Republičkog seizmološkog zavoda, u četvrtak, 3. novembra 2022. godine, u 13.28 po lokalnom vremenu, registrovan je zemljotres magnitude 2.3 jedinica Rihterove skale na teritoriji grada Kraljeva sa epicentrom u obližnjoj Žiči, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije u Kraljevu.

ЕПИЦЕНТАР ЗЕМЉОТРЕСА У ЖИЧИ: Огласио се Градски штаб за ванредне ситуације у Краљеву

G.Šljivić

Zemljotresi ovakvog intenziteta, III stepen Merkalijeve skale, dodaje se u saopštenju, ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti.

Gradski štab za vanredne situacije grada Kraljeva apeluje na građane da ne šire paniku i netačne informacije. Sve informacije u vezi sa registrovanim zemljotresima na teritoriji Srbije nalaze se na zvaničnom sajtu Republičkog seizmološkog zavoda.

Podsetimo, tačno na godišnjicu zemljotresa koji je 2010. zadesio kraljevački kraj, Kraljevo se danas ponovo zatreslo, istina, mnogo slabijim intenzitetom nego pre 12 godina.

Kako saznajemo, ovo kratkotrajno podrhtavanje tla u kraljevačkom kraju nije izazvalo štetu, ali je uznemirilo Kraljevčane, naročito jer se dogodilo na godišnjicu razornog zemljotresa.

I prošle godine, takođe na godišnjicu nezapamćenog podrhtavanja tla 2010, grad na Ibru se zatresao 3. novembra, oko pola sata posle ponoći, osetivši zemljotres jačine 4,4 Rihtera čiji je epicentar bio u regionu Kragujevca.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...