VERUJEMO U OTVORENI SVET: Samit u organizaciji fondacije "Zajedno za mlade - prof. dr Danica Grujičić"

Lj.B.

21. 10. 2022. u 14:50

MEĐUNARODNI omladinski samit "Otvoreni svet" koji organizuje humanitarna fondacija "Zajedno za mlade - prof. dr Danica Grujičić" biće održan u periodu od 27. do 31. oktobra na Zlatiboru.

ВЕРУЈЕМО У ОТВОРЕНИ СВЕТ: Самит у организацији фондације Заједно за младе - проф. др Даница Грујичић

Foto: Forum pacijenata

Samit mladih organizuje humanitarna fondacija "Zajedno za mlade - prof. dr Danica Grujičić" uz pokroviteljstvo predsednika Republike Srbije i podršku ministarstava -Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva zdravlja, Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva pravde, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U realizaciji projekta učestvuje više od 80 gradova i opština u Srbiji, nacionalne kancelarije za mlade, Studentska konferencija univerziteta Srbije (SKONUS) i više od 40 studentskih i nevladinih organizacije iz zemlje, regiona i sveta.

Učesnicima samita obratiće se poznati režiser Emir Kusturica, predsednik svetskog kongresa porodica Brajan Braun, zatim Božidar Maljković, Vasa Micić, prof. dr Danica Grujičić, Arno Gujon, Slobodan Trkulja, Ratko Nikolić...

Sadržaj samita biće realizovan u više od 20 različitih panela sa temama - Porodica i mladi, Pitanja medija, Zdravlje, Kultura, Obrazovanje, Sport, IT, Startap, Kakvi mladi su potrebni privredi, Humanitarni rad, Poljoprivreda, Kreativna Srbija, Zašto mladi treba da ostanu i stvaraju u svojoj zemlji, kao i mnoge druge teme.

- Cilj i misija najvećeg do sada međunarodnog omladinskog samita u ovom delu Evrope da okupi najbolje studente i lidere kompanija i omogući im da steknu nova znanja i veštine kako bi se međusobno povezali i stekli važne kontakte - rekao je Nemanja Nedeljković, direktor i osnivač Fondacije "Zajedno za mlade - prof. dr Danica Grujičić". - Važno je da na našoj generaciji pokažemo da verujemo u "Otvoreni svet", svet tradicije, stvaranja, znanja i poštovanja. Na nama je da pokažemo da imamo viziju i energiju da stvorimo takav svet.

Samit je namenjen svim mladima koji žele da stvaraju, uče i stiču kontakte sa svojim kolegama iz inostranstva, sa državnim institucijama i privatnim sektorom.

- Želja nam je da u trenutku kada je svet na ivici haosa, na koji mi ne možemo da utičemo, Srbiju prikažemo kao otvorenu zemlju za saradnju, kao novi centar okupljanja mladih - rekao je Nedeljković. - Nadam se da je ovo početak duge tradicije održavanja samita i da će ovaj događaj Srbiju prikazati u najboljem svetlu u Evropi i svetu.

Nedeljković je pozvao sve zainteresovane učesnike da se prijave na https://samitotvorenisvet.org/ ili na imejl-adresu info@zajednozamlade.rs.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...