UPIS: Iznošenjem neistina do jeftinih političkih poena - Izmišljenim podacima SSP vrši pritisak na nadležne organe

Promo

10. 10. 2022. u 16:00

UDRUŽENjE priređivača igara na sreću (UPIS) okuplja najveće priređivače igara na sreću u Republici Srbiji i više od jedne decenije poseban naglasak u svom delovanju stavlja na primenu najviših evropskih i svetskih standarda u borbi protiv nelegalnog tržišta igara na sreću, apsolutnu zabranu ulaska maloletnika u objekte, kao i strogu prevenciju bolesti zavisnosti od igara na sreću.

УПИС: Изношењем неистина до јефтиних политичких поена - Измишљеним подацима ССП врши притисак на надлежне органе

Foto: Promo

Reč je o sveobuhvatnom projektu koji se već 15 godina uspešno sprovodi u saradnji sa Specijalnom bolnicom za sprečavanje bolesti zavisnosti u Drajzerovoj, i čija je preventivna komponenta uspela da broj slučajeva zavisnika od igara na sreću svede na jednocifren broj. Osim toga, društveno odgovorni segment poslovanja naših članica već godinama je bez premca budući da iste, po svom obimu i opsegu, predstavljaju najveće humanitarne i društveno odgovorne aktivnosti u domaćoj poslovnoj zajednici.

Uprkos svim ovim lako proverljivim činjenicama, sa žaljenjem konstatujemo da opoziciona politička grupacija SSP, nastavlja da vodi višemesečnu političku kampanju uperenu protiv jedne od najstrože zakonski regulisanih delatnosti u Republici Srbiji.  Ova politička organizacija je putem medija ponovo iznela gomilu neistina. SSP je podnela prijavu za 30 kladionica da ne ispunjavaju zakonom predviđene uslove, od toga 15 lokacija uopšte i ne postoji, niti se na tim lokacijama nalaze kladionice. Čak i da je broj od 30 nelegalnih kladionica tačan, to predstavlja 0,9% svih kladionica, što ponovo potvrđuje našu tezu da smo najregulisanija delatnost u Srbiji i svetu.

SSP se tu nije zaustavila,veće je putem medija, ponovo nastavila da širi neistine zarad sticanja jeftinih političkih poena, koristreći podatke o broju zavisnika o igrama na sreću koji su potpuno netačni. Specijalna bolnica za bolesti zavisnosti, je potvrdila da je broj zavisnika od igara na sreću 100 puta manji od broja koje navodi SSP. To potvrđuje da SSP, zarad jeftinih političkih poena, koristeći izmišljen broj zavisnika od igara na sreću, želi da izvrši nezakonit pritisak na državne institucije, kako bi mimo zakona zatvarale kladionice i na taj način ostavljale ljude bez posla.

Treba naglasiti da je Zakon o igrama na sreću, članom 6. stavom 5. propisao da su priređivači obavezni da unutar objekta istaknu poster na kojem se nalazi odgovarajući tekst o skupu mera koje se preduzimaju u pogledu prevencije bolesti zavisnosti od igara na sreću. Kompanije članice UPIS ove postere imaju istaknute na svim uplatnim mestima, što se neposrednim opažanjem vrlo lako moglo proveriti. Članom 138. stavom 3. propisano je i da se udaljenost između kladionica ne primenjuje za priređivače koji su imali odobrenje za priređivanje pre stupanja na snagu ovog Zakona. Imajući u vidu ove  odredbe Zakona, nesumnjivo je da gore navedena politička organizacija namerno obmanjuje građane izmišljajući nepostojeće odredbe zakona i njihovo nepoštovanje, a sve sa ciljem gašenja kompanija u ovoj delatnosti. I ovim putem podsećamo da se rešenje nadležnog organa kojim se odobrava rad kladionice izdaje tek pošto su sva zahtevana dokumenta pribavljena i predata, i da se tek uvidom u njih može konstatovati ispunjenost zakonom predviđenih uslova.

U proteklom periodu, kompanije članice UPIS poslale su nekoliko zvaničnih odgovora političkoj stranci SSP, čijim smo predstavnicima vrlo argumentovano, stručno i detaljno predstavili sve aspekte veoma složenog i zakonom striktno regulisanog procesa kakav je licenciranje objekata za priređivanje igara na sreću. Očigledno je da ova politička organizacija ima za cilj da, upotrebom potpuno neosnovanih optužbi, učini ogromnu štetu ugledu domaćih kompanija koje ispunjavaju sve zakonom propisane uslove, i dovede do tačke da, gašenjem ove industrije, nestane više hiljada radnih mesta, a bez sredstava budu ostavljeni organizacije poput Crvenog krsta Srbije, organizacije osoba sa invaliditetom i druga udruženja koja se bave unapređenjem socijalno – ekonomskog i društvenog položaja osoba sa invaliditetom. Podsećamo da se ova udruženja finansiraju od budžetskih prihoda generisanih na osnovu poslovanja priređivača igara na sreću.

Zbog kontinurianih laži koje se iznose protiv kompanija u ovoj delatnosti prinuđeni smo da pravdu potražimo na sudu jer očigledan cilj ove političke organizacije predstavlja narušavanje poslovnog ugleda i nanošenje materijalne i nematerijalne štete našim kompanijama – članicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)