BOLEST ME JE IZJEDALA: Gorica Nešović je ovako govorila o zdravlju, razvodu i prozivkama da je raspuštenica

Novosti online

06. 10. 2022. u 17:52

NOVINARKA i radio voduteljka Gorica Nešović preminula je danas u 59. godini.

БОЛЕСТ МЕ ЈЕ ИЗЈЕДАЛА: Горица Нешовић је овако говорила о здрављу, разводу и прозивкама да је распуштеница

Foto: Printskrin Jutjub/Nova S

Iako je tokom života plenila osmehom i pozitivnom energijom, njen život nije bio nimalo lak. Retko kada je govorila o tome. Ona je svojevremeno otkrila da je bila zbunjena kada je saznala da ima dijabetes, jer nije imala klasične simptome.

- Bila sam u šoku budući da nisam imala klasične simptome kao što je, na primer, žeđ, a da slatkiši nisu na mom jelovniku. Nije mi padalo na pamet da je to uzrok mome jadu. Ali pošto sam tokom prethodnih godina više puta imala u gostima na radiju Bojanu Marković iz Plavog kruga, dosta sam znala o dijabetesu. Zapravo, dok sam bila u bolnici dve nedelje, stalno sam ponavljala sebi da se nalazim na najboljem mestu. Ono što je podmuklo u toj bolesti je što često nema simptoma, a jede vas iznutra, ali bukvalno ruinira sve organe - rekla je pre par godina Gorica za Blic.

Posle otkrivanja dijagnoze počela je mnogo više da brine o sebi.

- Napokon sam počela da brinem o sebi, da pratim i slušam moju divnu dr Šumarac. Zapravo to je poverenje u koje se kunem. Sve što mi kaže prihvatam kao dobro đače bez ikakvih sumnji da je to najbolje za mene. I zato se rezultati vide. Ima ljudi koji kažu "u početku nisam hteo da prihvatim insulin". To nije stvar izbora i o tome nema polemike. S druge strane, divno je što je to danas toliko jednostavno davati samom sebi, kao ispijanje vode. Ne boli, vrlo je jednostavno, a što je najbitnije, super se osećam - rekla je.

Foto: Printskrin Jutjub/Nova S

Gorica je naime, jednom prilikom na svom blogu napisali da ne postoji lep razvod, te je otkrila kakav je bio njen rastanka od Slobodana Nešovića Loke.

- Dobro je da s bivšim partnerom ostanemo u dobrim odnosima, ne samo zbog dece već i zbog zajednički provedenih godina koje su bile lepe. Ne traje sve večno, odnosi treba da se neguju, nekada uspe, nekad ne. Svakako je dobro kad je razvod dogovor, prijateljski rastanak. I za to se valja potruditi - istakla je za Kurir.

Rekla je da li su joj smetali komentari da ste samohrana majka ili raspuštenica.

- Slušala sam razne, ali nema veze. Sve prođe. Srećna sam što sam mogla sama da odlučujem o svojoj sudbini, da ne zavisim ni od koga, što sam naučila da racionalizujem stvari, spoznala šta hoću a šta neću. Kad napravite listu prioriteta, sve postaje jasnije - zaključila je.

BONUS VIDEO - SEĆANjE NA VELIKANA: Predrag Ejdus – glumac istine i teatralnosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OGLASILO SE MINISTARSTVO PROSVETE: Poslat dopis svim školama, tiče se godišnjice masakra u OŠ Vladislav Ribnikar