BOLEST ME JE IZJEDALA: Gorica Nešović je ovako govorila o zdravlju, razvodu i prozivkama da je raspuštenica

Novosti online

06. 10. 2022. u 17:52

NOVINARKA i radio voduteljka Gorica Nešović preminula je danas u 59. godini.

БОЛЕСТ МЕ ЈЕ ИЗЈЕДАЛА: Горица Нешовић је овако говорила о здрављу, разводу и прозивкама да је распуштеница

Foto: Printskrin Jutjub/Nova S

Iako je tokom života plenila osmehom i pozitivnom energijom, njen život nije bio nimalo lak. Retko kada je govorila o tome. Ona je svojevremeno otkrila da je bila zbunjena kada je saznala da ima dijabetes, jer nije imala klasične simptome.

- Bila sam u šoku budući da nisam imala klasične simptome kao što je, na primer, žeđ, a da slatkiši nisu na mom jelovniku. Nije mi padalo na pamet da je to uzrok mome jadu. Ali pošto sam tokom prethodnih godina više puta imala u gostima na radiju Bojanu Marković iz Plavog kruga, dosta sam znala o dijabetesu. Zapravo, dok sam bila u bolnici dve nedelje, stalno sam ponavljala sebi da se nalazim na najboljem mestu. Ono što je podmuklo u toj bolesti je što često nema simptoma, a jede vas iznutra, ali bukvalno ruinira sve organe - rekla je pre par godina Gorica za Blic.

Posle otkrivanja dijagnoze počela je mnogo više da brine o sebi.

- Napokon sam počela da brinem o sebi, da pratim i slušam moju divnu dr Šumarac. Zapravo to je poverenje u koje se kunem. Sve što mi kaže prihvatam kao dobro đače bez ikakvih sumnji da je to najbolje za mene. I zato se rezultati vide. Ima ljudi koji kažu "u početku nisam hteo da prihvatim insulin". To nije stvar izbora i o tome nema polemike. S druge strane, divno je što je to danas toliko jednostavno davati samom sebi, kao ispijanje vode. Ne boli, vrlo je jednostavno, a što je najbitnije, super se osećam - rekla je.

Foto: Printskrin Jutjub/Nova S

Gorica je naime, jednom prilikom na svom blogu napisali da ne postoji lep razvod, te je otkrila kakav je bio njen rastanka od Slobodana Nešovića Loke.

- Dobro je da s bivšim partnerom ostanemo u dobrim odnosima, ne samo zbog dece već i zbog zajednički provedenih godina koje su bile lepe. Ne traje sve večno, odnosi treba da se neguju, nekada uspe, nekad ne. Svakako je dobro kad je razvod dogovor, prijateljski rastanak. I za to se valja potruditi - istakla je za Kurir.

Rekla je da li su joj smetali komentari da ste samohrana majka ili raspuštenica.

- Slušala sam razne, ali nema veze. Sve prođe. Srećna sam što sam mogla sama da odlučujem o svojoj sudbini, da ne zavisim ni od koga, što sam naučila da racionalizujem stvari, spoznala šta hoću a šta neću. Kad napravite listu prioriteta, sve postaje jasnije - zaključila je.

BONUS VIDEO - SEĆANJE NA VELIKANA: Predrag Ejdus – glumac istine i teatralnosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

VELIKI GREH: Običaj koji se ustalio na srpskim sahranama u suprotnosti je sa crkvenim učenjima