Lepota je u malim stvarima

Promo

06. 10. 2022. u 13:30

UKOLIKO se razmišljate da preuredite dom i unesete osveženje, a da to ne zahteva veliki budžet, razmislite o novim detaljima koji će oplemeniti prostor.

Лепота је у малим стварима

Foto: Promo

Oni su odličan način da date lični pečat ambijentu, a dekoracija poput jastuka, tepiha, kućnih biljaka i ostalih sitnica, sjajno je rešenje.

Jastuci u ulozi dekoracije mogu da budu lep akcenat i uneti boje u ambijent, a mogu biti i fokusna tačka u sobi. Trudite se samo da ne preterate, kako bi ostalo dovoljno prostora i za komotno sedenje. Sofa ili fotelja dobiće potpuno novi efekat dodavanjem jastuka, a savet je da za šarene garniture koristite meke i jastuke jednostavnijeg dezena. Ukoliko imate sofu u neutralnoj koloritnoj noti, a niste ljubitelj jarkih boja ili šara, možete koristiti jastuke u različitim veličinama i različitih tekstura, ili neke sa zanimljivim natpisom ili cvetnim dezenom.

Foto: Promo

U svakoj prostoriji u domu može se naći mesto pogodno za dekoraciju, pa čak i u spavaćoj sobi, ukoliko imate slobodnu gornju površinu komode. Pored omiljenih knjiga koje čitate pred spavanje, na nju možete dodati i romantičnu kutiju u koju ćete spakovati nakit, ali i još neke dekorativne predmete, poput keramičke figure slona. Ukrasni stalak sa reljefnim ornamentima bi se takođe odlično uklopio u ovaj romantični kutak, kao i dekorativna slova sa natpisom "DREAM" za slatke snove. Za potpuni efekat, dodajte i malo zelenila u vidu veštačkog cveća,  ukoliko niste ljubitelj sobnog bilja u spavaćoj sobi.

Foto: Promo

Pravo mesto za dekoraciju su i predsoblje ili hodnik, a u tom slučaju možete razmisliti o klasičnim komadima koji su vanvremenski. Zamislite samo ulazak u dom gde bi vas odmah pri ulasku dočekala mirišljava sveća, kao i moderna vaza sa pampasom, koji je uvek sjajan detalj. Dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu i umetničku sliku kao takođe odličan izbor, a možete dodati i romantičan fenjer sa staklenim svećnjakom, kao i stoni sat. Sjajan dodatak je i antiklizna prostirka koja će, pored svoje osnovne funkcije, biti i dekorativni detalj i oplemeniti vaš dom.

Foto: Promo

U odabiru dekoracije vodite se isključivo svojim osećanjima i potrebama, gradite svoj stil jer će, u suprotnom, vaš dom izgledati nedovršeno, kao da mu nedostaje lični pečat koji najbolje izražava životni stil ukućana. Dekoracija na ambijent može uticati na mnogo načina, ističu dizajneri Forma Ideale – dom će dobiti živahnost kroz dodavanje boje, ugodan osećaj topline uz dodatke koji pospešuju komfor, ili elegantniji izgled uz pažljivo birane stilske detalje, pa je važno da se potrudite da na najbolji način oplemenite vaš dom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...