IRENA VUJOVIĆ POTPISALA ANEKS SPORAZUMA ORIO PROGRAMA: Obezbeđena sredstva za izgradnju 78 kilometara kanalizacione mreže u Leskovcu

Novosti online

03. 10. 2022. u 17:14

MINISTARKA zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas sa predstavnikom Ministarstva spoljne trgovine i razvojne saradnje Kraljevine Holandije i vođom regionalnog tima za Aziju i Latinsku Ameriku Bazelom Jounanom aneks sporazuma za ORIO Program.

ИРЕНА ВУЈОВИЋ ПОТПИСАЛА АНЕКС СПОРАЗУМА ОРИО ПРОГРАМА: Обезбеђена средства за изградњу 78 километара канализационе мреже у Лесковцу

Foto Novosti

Na osnovu aneksa tog sporazuma će Vlada Kraljevine Holandije donirati 7,6 miliona evra za projekat izgradnje nedostajuće kanalizacione mreže u Leskovcu, dok će 10 miliona evra obezbediti Vlada Srbije i resorno ministarstvo iz kreditne linije Banke za razvoj Saveta Evrope.

Vlade Srbije i Holandije zajedno će finansirati izgradnju 78 kilometara nove kanalizacione mreže, a prema rečima ministarke Vujović radi se o važnoj investiciji koja će omogućiti da Leskovac u potpunosti bude pokriven kanalizacionom mrežom.

- Zahvaljujem Vladi Holandije na obezbeđenoj donaciji i podršci u izgradnji zelene infrastrukure u Srbiji. Ovo je izuzetno važan projekat za grad Leskovac jer će doprineti da se 16 naseljenih mesta, sa oko 20.000 stanovnika, poveže na kanalizacionu mrežu. Država je uložila velika sredstva u izgradnju gradskog kolektora i stavljanje u funkciju postrojenja za preradu otpadnih voda u Leskovcu. Izgradnjom 78 kilometara nove kanalizacione mreže rešićemo pitanje odvođenja i tretmana otpadnih voda u tom gradu, što će unaprediti životnu sredinu i kvalitet života građana – rekla je Vujović.

Potpisivanju aneksa sporazuma prisustvovali su amabasador Kraljevine Holandije u Srbiji Jost Reinćes i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

BONUS GALERIJA: Ovako će izgledati nova zgrada Beogradske filharmonije

BONUS VIDEO: SEĆANjE - Pavle Vujisić nije završio glumu, ali mnogima je mogao da bude profesor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...