TREBA POKUCATI NA MNOGA VRATA: Ambicije glumca Mladena Miljkovića

Zorica Gligorijević

02. 10. 2022. u 09:40

MLADEN Miljković, koji je završio glumu na Fakultetu umetnosti u Prištini, a diplomirao u Narodnom pozorištu u Beogradu, ostvario je svoj san - da pre 32. rođendana, koji je proslavio 22. septembra, glumačku karijeru počne da gradi u Beogradu.

ТРЕБА ПОКУЦАТИ НА МНОГА ВРАТА: Амбиције глумца Младена Миљковића

Foto Milovan Tomović

Za kratko vreme umetnik iz Svilajnca dao je svoj doprinos u drugoj, trećoj i četvrtoj sezoni serije "Urgentni centar", a posebno je zadovoljan zbog scene sa glumicom Dubravkom Mijatović. Predstava "Naučnik Miljko", koju je režirao i u kojoj glumi, igra se u "Selfi" muzeju, postao je deo tima Festivala drama i serija FEDIS 2022, koji će biti održan od 4. do 6. oktobra u Domu omladine, priprema se za premijeru dečje predstave "Nema bauka. zabavna je nauka" 6. novembra u Centru za kulturu "Vlada Divljan". NJegova škola glume, u okviru amaterskog pozorišta "Mmaska", koje je osnovao u rodnom Kušiljevu, radi od oktobra, a sprema i nove projekte i predstave.

- U malom mestu nisam mogao da ostvarim ciljeve koje sam želeo. Karijera se, ipak, gradi samo u većim gradovima,a najveće mogućnosti i profesionalna ozbiljnost su baš u Beogradu. Odlučio sam da se izborim sa svim nedaćama glumačkog poziva. Uostalom, gluma se brani celog života. Zato mladim glumcima poručujem da nikada ne odustaju od svojih želja i profesije i da ne dozvole da iko utiče na njihovo zvanje i znanje, jer će samo tako moći da zaštite svoju profesiju - ocenjuje Miljković.

Mladen Miljković u predstavi "Naučnik Miljko", Foto Milovan Tomović

Mladima poručuje i da po završetku studija budu aktivni, da ne očekuju da ih neko pozove, već da idu na audicije, kastinge i razgovore sa bitnim ljudima iz produkcije i sveta glume. Ne treba da ih bude stid da pokucaju na neka vrata, jer će se ona samo tako otvoriti. Važno je da budu aktivni i na društvenim mrežama. NJegov profil na "Instagramu" od 12.000 pratilaca pomogao mu je da dobije neke angažmane.

- Neafirmisanim glumcima još poručujem da rizikuju, da brane svoju profesiju, da budu hrabri, da ne odustaju i da prihvataju samo poslove koji se odnose na profesiju za koju su se školovali. Treba im dati i priliku da u medijima govore o problemima svoje profesije - kaže Miljković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

VLADA SRBIJE POMAŽE GRAĐANIMA: Evo ko će imati pravo na manje račune za struju