ČUVAJU SEĆANJE NA PRVOG NAČELNIKA POSEBNOG ODELJENJA: Održan Prvi memorijalni kup posvećen Goranu Nenadoviću (FOTO)

Novosti online

01. 10. 2022. u 14:10

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija organizovala je danas Prvi memorijalni kup iz praktičnog streljaštva u znak sećanja na prerano preminulog načelnika Posebnog odeljenja KPZ Požarevac (Zabela) Gorana Nenadovića.

ЧУВАЈУ СЕЋАЊЕ НА ПРВОГ НАЧЕЛНИКА ПОСЕБНОГ ОДЕЉЕЊА: Одржан Први меморијални куп посвећен Горану Ненадовићу (ФОТО)

Foto: UIKS

Organizovanjem memorijalnog kupa koji će nositi ime kolege Nenadovića, Uprava želi da sačuva sećanje na prvog načelnika Posebnog odeljenja, koji je iznenada preminuo u svojoj 43 godini pre nepunih godinu dana.

Foto: UIKS

- Goran je bio jedan od naših najvećih profesionalaca koji je učestvovao u izradi brojnih zakonskih akata vezanih za izvršenje kazne zatvora za najteža krivična dela - istakao je direktor Uprave Dejan Carević.

On je objasnio da je Nenadović bio izuzetno posvećen poslu, ne štedeći sebe uprkos svim izazovima koje on nosio sa sobom.

- Nenadović je postavio visoke kriterijume u Službi ba obezbeđenje i na drugima je da poštuju legat čoveka koji je voleo uniformu i bio odan službi i državi iznad svega - naglasio je Carević.

On je istakao da će Nenadović ostati upamćen i po svojim ljudskim kvalitetima jer je, pre svega, bio prijatelj koji je umeo da sasluša i pomogne ljudima u svakoj situaciji.

Na memorijalnom kupu je učestvovalo 67 pripadnika Službe za obezbeđenje iz 20 kazneno-popravnih ustanova koji su se takmičili ekipno i pojedinačno.

Na turniru su predstavljeni oprema interventne jedinice Okružnog zatvora u Beogradu i proizvodni program KPZ Beograd – školski rančevi, sportske i ženske torbi, kao i oprema od nepromočivog materijala za lov, ribolov i planinarenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)