KANCELARIJA ZA KIM: Položen kamen temeljac za kuću porodice Pirić u Vrbovcu

Tanjug

01. 10. 2022. u 12:54

ZAHVALjUJUĆI sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju, danas je u Vrbovcu položen kamen temeljac za gradnju nove porodične kuće za porodicu Marka i Jelene Pirić koji godinama nakon raseljeništva žive kao podstanari.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КИМ: Положен камен темељац за кућу породице Пирић у Врбовцу

Foto: Kancelarija za KiM

Pirići su od 1999. godine raseljeni iz Vitine u Vrbovac i sada će, nakon dve decenije, rešiti stambeno pitanje, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kamen temeljac za novu kuću položio je predsednik Privremenog organa opštine Vitina Srđan Nikolić, koji je istakao da će radovi biti završeni u najkraćem mogućem roku, zahvaljujući pomoći i razumevanju Kancelarije za Kosovo i Metohiju i direktora Petra Petkovića.

- Obezbeđena su sredstva za izgradnju kuće za porodicu Marka Pirića, koja je više od dve decenije živeli kao podstanari u ovom selu. Uskoro očekuju i prinovu, pa će u novoj kući biti i brojčano jači - rekao je Nikolić.

On je naglasio da se ovakvim projektima i politikom Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, pospešuje ostanak i opstanak Srba na Kosovu i Metohiju.

Veliku zahvalnost iskazao je i otac porodice Marko Pirić, koji je rekao da će im novi krov nad glavnom mnogo značiti.

Pirić je naglasio da je ovo samo još jedan razlog da ostanu i opstanu na Kosovu i Metohiju, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju, a prenosi "Kosovo online".


BONUS VIDEO: SEĆANjE: Pavle Vujisić nije završio glumu, ali mnogima je mogao da bude profesor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)