CRTAJU METU NA ČELU NOVINARKI „NOVOSTI“: Organizacija „28. jun” nastavlja pritiske na našu redakciju

E. V. N.

30. 09. 2022. u 08:45

HUMANITARNA organizacija "28. jun" i njeni pratioci na društvenim mrežama ne prestaju sa pritiscima na redakciju "Večernjih novosti" i pretnjama i uvredama novinarki našeg lista Jeleni Skenderiji.

ЦРТАЈУ МЕТУ НА ЧЕЛУ НОВИНАРКИ „НОВОСТИ“: Организација „28. јун” наставља притиске на нашу редакцију

Foto: Fejsbuk/28. jun

Zbog napada na novinarku podneta je prijava Ministarstvu unutrašnjih poslova, a o slučaju je obaveštena i Stalna radna grupa za bezbednost novinara.

NVO "28. jun" nezadovoljna je tekstovima koje smo objavili o njihovoj humanitarnoj akciji u kojoj prikupljaju sredstva za porodicu Dimitrijević iz okoline Kruševca koja živi u teškim materijalnim uslovima, ali sve vreme objavljuju fotografiju malog Pavla Dimitrijevića i informaciju da mu je potrebno 10 operacija, zbog urođenog rascepa usne i nepca, obmanjujući tako donatore da novac uplaćuju za njegovo lečenje. A lečenje je potpuno besplatno!

Foto printskrin

Humanitarci su se obrušili na našu redakciju, a u svojim objavama na društvenim mrežama ne prezaju od toga ni da objavljuju puno ime i prezime, čak i devojačko, autorke teksta Jelene Skenderije. U prijavi policiji, navedeno je da pratioci "28. juna" označavaju njen privatni instagram-profil, šalju joj i direktne, uvredljive i opasne poruke.

"Je li vam neko platio za članak? Nadam se da će te tužiti za sve što imaš! Odvratna si!, "Sva ta g..., što pričaju protiv organizacije treba dobro propustiti kroz šake...", "Doći će vreme da visite svi, majku vam j..., što vas okoti", "Izdajice, poturice, ustaše", "Proživi svoj bedni život, ali ćeš doći na istinu jednom. U to budi sigurna"... Ovo su samo neki od komentara i poruka poslatih na privatne naloge naše novinarke.

Foto Fejsbuk / 28. jun

Humanitarci su nastavili sa neistinama i posle teksta koji smo objavili u našem jučerašnjem izdanju pod naslovom "28. jun nije dao ni dinar", u kome je navedeno saopštenje ove organizacije da su Klinici "Tiršova" donirali 200.000 dinara za dalje lečenje malog Pavla, kao i da je to iz klinike zvanično demantovano. Još jednom je navedeno da je lečenje sve dece u Srbiji potpuno besplatno! Kao alibi za svoju izjavu o donaciji, juče su objavili navodni ugovor o donaciji sa Univerzitetskom dečjom klinikom "Tiršova". Na njemu nema potpisa direktora ove bolnice, a ni pečata, već samo pečat "28. juna" i potpis Save Vojnovića, zastupnika ove međunarodne humanitarne organizacije. Prostor za paraf v. d. direktora "Tiršove" Siniše Dučića je prazan!

Ugovor je navodno zaključen 23. septembra i stupa na snagu datumom potpisivanja od strane ovlašćenih predstavnika. U ovom slučaju jasno je da bez potpisa direktora i pečata klinike još uvek nije validan.

Doktor Dučić rekao je juče po podne "Novostima" da će službe Klinike proveriti da li je dečja bolnica dobila navedenu donaciju od "28. juna":

- Mi često dobijamo donacije, ali one nikad nisu bile uslov da bi se neko lečio u našoj Klinici.

U dokumentu kojim navodno demantuju, kako kažu, klevetničke napade "Novosti", navode da doniraju antidekubitalne podloške i transportnu tablu za odeljenje kardiohirugije kupljene od firme "Simpleks" u iznosu od 223.889 dinara. Prethodno su rekli da je donacija za nastavak lečenja Pavla. Niti se Pavle leči na kardiohirurgiji, niti su dušeci potrebni za njegov oporavak.

ZA TERAPIJU NE TREBA DONACIJA

PAVLE Dimitrijević primljen je u ponedeljak u "Tiršovu" i biće operisan kada mu bude izlečena prehlada. Sa njim je u bolnici i njegova majka. Lečenje je besplatno i za njega nije potrebno prikupljati novac. U bolnici kažu da su donacije ovoj ustanovi česte, ali nikada nisu uslovljene nečijim lečenjem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega