LOZNIČKA UDRUŽENJA TRAŽE RUŠENJE PRODATIH KUĆA: Održan sastanak sa čelnicima grada

Tanjug

28. 09. 2022. u 13:00

PREDSTAVNICI udruženja „Ne damo Jadar“ i „Opstanak u dolini Jadra“zatražili su od preduzeća Rio Sava da kuće iz sela Brezjak i Gornje Nedeljice, koje su otkupljene pre nego što je projekat obustavljen, uklone, jer su pretnja za bezbednost meštana.

ЛОЗНИЧКА УДРУЖЕЊА ТРАЖЕ РУШЕЊЕ ПРОДАТИХ КУЋА: Одржан састанак са челницима града

Foto: V. M.

Njihovi predstavnici održali su sastanak sa čelnicima grada Loznica, gde im je obećano da će se izaći u susret njihovim zahtevima.

"Informisali smo ih da je Odeljenje za planiranje i izgradnju grada Loznica do sada donelo 45 rešenja za uklanjanje tih objekata. Rešenja su doneta 10. i 18. avgusta nakon što je kompletirana neophodna dokumentacija. Takođe, upoznali smo ih sa činjenicom da je ispred grada Loznica formirana radna grupa koja ima zadatak da u okviru svoje nadležnosti kontroliše situaciju na terenu, jer nam je bezbednost grada na prvom mestu", kaže Dejan Stalović, gradski menadžer grada Loznice.

On dodaje da se u toj radnoj grupi nalazi i načelnik gradske uprave, glavni urbanista, predstavnici komunalne milicije, lokalne inspekcije, načelnik Odeljenja za planiranje i izgradnju i gradski menadžer kao koordinator tih aktivnosti.

Ovu inicijativu loznička udruženja podnela su Rio Savi još u februaru jer, kako ističu, zabrinuti su za bezbednost ali i izgled svog sela.

"Naša inicijativa je bila da se ti objekti poruše jer su ruglo u selu i postojala je mogućnost urušavanja jer ima dece koja se igraju u selu ali i bunara koji su nezaštićeni. Podneli smo zahtev Rio Savi u februaru, a oni su izašli u susret i odgovorili. Nisu mogli da dobiju adekvatne dozvole da bi krenuli u rušenje objekata. U ponedeljak sam dobio poziv od gardonačlenika za sastanak na kom su bili i predstavnici drugih udruženja i grupa građana i dobili smo uverenje da su oni izdali 37 dozvola za rušenje objekata, plus još za nekih 17, te da uskoro treba da krene inicijativa za rušenje tih objekata", kaže Petar Filipović, predsednik Udruženja „Opstanak u dolini Jadra“.

Rušenje bi, kako je rekao menadžer Stalović, trebalo da bude početkom oktobra.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODRŽIVI TURIZAM: Put ka harmoniji između čoveka i prirode