ANDRIJA GERIĆ ODRŽAO PREDAVANJE U KIKINDI: Pred mladima govorio o pripremama za velike izazove u sportu

R.Š.

27. 09. 2022. u 16:12

NEKADA uspešan odbojkaš i reprezentativac, sada sportski psiholog Andrija Gerić, održao je predavanje osnovcima i srednjoškolcima u Kikindi o tome kako se mentalno pripremiti za velike izazove u sportu radi postizanja što boljih rezultata.

АНДРИЈА ГЕРИЋ ОДРЖАО ПРЕДАВАЊЕ У КИКИНДИ: Пред младима говорио о припремама за велике изазове у спорту

Foto: Grad Kikinda

U hali Sportskog centra ''Jezero''  slušao ga je veliki broj mladih, uzrasta od 11 do 16 godina, kojima je proslavljeni sportista govorio o tome da najpre moraju da budus svesni svojih mogućnosti, kao i kako treba jačati mentalnu snagu i samopouzdanje.

- Novi trendovi u svetu sporta pokazuju da je svakom timu i mladom čoveku koji se usavršava, neophodna i dobra mentalna priprema. Predavanje sam održao onom uzrastu koji je sada u periodu kada mogu mnogo toga da nauče, tako da se nadam da će veliki broj njih shvatiti kojim sportom želi da se bavi ili da će shvatiti, možda, da ne želi sportom da se bavi, što je takođe u redu. Važno je doneti pravilnu odluku i orijentisati se na neke druge kvalitetne oblike života.

Zastupam tezu da nisu svi stvoreni da budu vrhunski sportisti, ali da svi treba da se bave sportom na bilo kom nivou – objasnio je Gerić.

Predavanje su organizovali Grad Kikinda i Sportski savez grada. Najavljeno je da bi ovakav vid edukacije trebalo da bude priređen češće i to ne samo učenicima, već i trenerima i sportskim radnicima. 

BONUS VIDEO: 

STIŽU TAMNI OBLACI: Pogled iz Beograda ka Banatu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

Donorstvo je herojstvo