ANDRIJA GERIĆ ODRŽAO PREDAVANJE U KIKINDI: Pred mladima govorio o pripremama za velike izazove u sportu

R.Š.

27. 09. 2022. u 16:12

NEKADA uspešan odbojkaš i reprezentativac, sada sportski psiholog Andrija Gerić, održao je predavanje osnovcima i srednjoškolcima u Kikindi o tome kako se mentalno pripremiti za velike izazove u sportu radi postizanja što boljih rezultata.

АНДРИЈА ГЕРИЋ ОДРЖАО ПРЕДАВАЊЕ У КИКИНДИ: Пред младима говорио о припремама за велике изазове у спорту

Foto: Grad Kikinda

U hali Sportskog centra ''Jezero''  slušao ga je veliki broj mladih, uzrasta od 11 do 16 godina, kojima je proslavljeni sportista govorio o tome da najpre moraju da budus svesni svojih mogućnosti, kao i kako treba jačati mentalnu snagu i samopouzdanje.

- Novi trendovi u svetu sporta pokazuju da je svakom timu i mladom čoveku koji se usavršava, neophodna i dobra mentalna priprema. Predavanje sam održao onom uzrastu koji je sada u periodu kada mogu mnogo toga da nauče, tako da se nadam da će veliki broj njih shvatiti kojim sportom želi da se bavi ili da će shvatiti, možda, da ne želi sportom da se bavi, što je takođe u redu. Važno je doneti pravilnu odluku i orijentisati se na neke druge kvalitetne oblike života.

Zastupam tezu da nisu svi stvoreni da budu vrhunski sportisti, ali da svi treba da se bave sportom na bilo kom nivou – objasnio je Gerić.

Predavanje su organizovali Grad Kikinda i Sportski savez grada. Najavljeno je da bi ovakav vid edukacije trebalo da bude priređen češće i to ne samo učenicima, već i trenerima i sportskim radnicima. 

BONUS VIDEO: 

STIŽU TAMNI OBLACI: Pogled iz Beograda ka Banatu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

DA LI STE PRIMETILI? Kako je Kosjerina reagovala na reči Radeta Bogdanovića o ŽENAMA FUDBALERA