"BOGDAN" PRETI GRČKOJ: Olujno nevreme sa grmljavinom stiže na Jonska ostrva, zatvorene i neke škole

Novosti onlajn

26. 09. 2022. u 20:53

DANAS u popodnevnim časovima, na mobilne telefone stanovnika Zapadne Grčke, stigle su poruke upozorenja zbog očekivane oluje koju su nazvali "Bogdan".

БОГДАН ПРЕТИ ГРЧКОЈ: Олујно невреме са грмљавином стиже на Јонска острва, затворене и неке школе

Foto: Profimedia


Obaveštenje se odnosi na stanovnike Jonskih ostrva (osim Zakintosa), Epira, Aitoloakarnanije, dok je poruka sa broja 112 upućena i stanovnicima Patrasa i okoline.

Kako se navodi u poruci upozorenja Civilne zaštite, za naredna 24 časa predviđaju se moguće opasne vremenske pojave, obilne padavine i grmljavina.

Ovom porukom Civilna zaštita poziva stanovnike da izbegavaju nepotrebna kretanja u opasnim vremenskim uslovima i da poštuju uputstva nadležnih.

- Podseća se da će se vreme pogoršati od ponedeljka uveče, jer će se nevreme pod nazivom "BOGDAN" koje je pogodilo Italiju kretati ka našim krajevima - obavestila je Civilna zaštita, prenosi Katimerini.

Foto: printskrin/Windi

 

Iz tog razloga, EMI je izdao hitno upozorenje o pogoršanju vremena. Tačnije, u utorak (27.9.2022.) Grčka će biti pogođena jakim pljuskovima i olujama, koje će biti praćene jakom grmljavinom, lokalnim gradom i veoma jakim vetrom.

Službe područne jedinice Krf stavljene su u stanje povećane pripravnosti, a u saopštenju, koje je izdato nakon vanredne sednice Uprave, navodi se da je odlukom viceguvernera Krfa Kostasa Zorbasa naređeno da iz preventivnih razloga neće raditi škole svih razreda.

(Blic)

BONUS VIDEO:

MEĐUNARODNO TAKMIČENjE U KRALjEVU: Na 24. Spiner kupu čak 200 maketa i 50 takmičara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju