PIVO TEKLO U POTOCIMA: Održan sedmi "Novosadski oktoberfest" uz mnogo muzike, pene, bavarskih pereca, kobasica i dobrog raspoloženja

S. BAJIĆ

26. 09. 2022. u 07:30

OD lakih, veselih melodija, na harmonici zasnovanih tradicionalnih bavarskih folk nota, preko popa, roka, panka... sve do uzbudljivog zvuka i žestokog ritma neizostavnih trubača, za pesmu, ples, zabavu i provod kojem niko ne želi kraj.

ПИВО ТЕКЛО У ПОТОЦИМА: Одржан седми Новосадски октоберфест уз много музике, пене, баварских переца, кобасица и доброг расположења

Točilice su radile punom parom, Foto S. B.

"Novosadski Oktoberfest", održan minulog vikenda u prepunoj, ogromnoj šatri na platou ispred tržnog centra "Promenada", u svom sedmom izdanju protekao je upravo u tempu koji zahteva beskrajno ispijanje piva.

Više do 100 vrsta omiljenog "soka od hmelja" teklo je u potocima, ispijalo se na hektolitre "dukat zlatnog napitka", a u pauzama uzimale su se bavarske perece i čuvene kobasice, koje su merene centimetrima. Najgladniji su uzimali one od pola metra, dok ih je većina degustirala kao sjajnu podlogu za novu turu piva.

- Okrenuli smo četiri ture različitog piva i još ćemo toliko - kažu hrabri momci čiji sto krasi "brdo" naseckanih kobasica.

- Hoćemo sve da probamo, da uživamo. Naravno da ne štedimo jer dobar provod nema cenu. Muzika je odlična, atmosfera vesela, svi su raspoloženi... pevamo, cupkamo u mestu, malo igramo.

Foto S. B.

Uzavrelu atmosferu podgrevale su i devojke u tradicionalnim bavarskim haljinama sa korsetom i keceljom, koje su nudile pivo u litarskim kriglama. Posetioci, uglavnom vremešniji, birali su piva kojih kod nas nema u prodaji, dame su se opredeljivale za voćne ukuse pojačane malinom, kupinom, a mlađa publika nije odstupala od klasičnog pristupa ispijanja svetlog, tamnog i nešto jačeg, crvenog piva.

Njih su zabavljali odlični tribjut bendovi, koji su svirali hitove legendarne grupe ABBA, "Bijelog dugmeta" i "Atomskog skloništa".

Foto S. B.

U pauzama nastupa bendova, posetioci su uživali i podržavali takmičare i takmičarke u dugom držanju punih pivskih krigli.

Potpuni vrhunac pružio je Dejan Petrović sa svojim "Big bendom" i podigao atmosferu do usijanja. Pevali su se domaći hitovi, publika se uhvatila u kolo, igralo se bespoštedno...

Dejan Petrović, Foto OF

Jednako sjajne bile su domaće "Frajle", damski bend uz kog je publika horski pevala dobro znane melodije. Česti gosti manifestacije i miljenici Novosađana, "Oprtodoks Keltsi" razgalili su publiku za razmenu emocija, kao i pank bend "Brkovi", koji su u svom "narodnjačkom" fazonu takođe pokrenuli masu.

"Frajle", Foto OF

REKORDI

MILAN Đurić, zamenik gradonačelnika Novog Sada, naglasio je da je manifestacija poput "Oktoberfesta" važan segment turističke ponude i razlog dolaska gostiju.

- Za prvih osam meseci ove godine imamo rekordan broj dolazaka i noćenja i siguran sam da će tako ostati i do kraja godine. "Oktoberfest" je za kratko vreme uspeo da zauzme važno mesto u kalendaru manifestacija. Sa velikim brojem izlagača i raznovrsnim programom privukao je pažnju ne samo Novosađana već i gostiju iz cele Srbije i regiona - rekao je Đurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati