ZA BEZBEDNO NEBO SRBIJE: Obuka pripadnika vojne brigade za zastitu vazdusnog prostora

Tanjug

23. 09. 2022. u 18:05

OBUKA stalno zadejstvovanih snaga za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora Srbije realizuje se na radarskim položajima 126. brigade VOJIN - brigade vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja, saopštili su iz Ministarstva odbrane.

ЗА БЕЗБЕДНО НЕБО СРБИЈЕ: Обука припадника војне бригаде за заститу ваздусног простора

Foto Vojsklja Srbije

Obuka se izvodi u okviru redovnih aktivnosti, a obuhvata uvežbavanja radarskih tehničara, operatora za izlaganje podataka i operatora za identifikaciju, koji su angažovani na ključnim radarskim sredstvima i sistemima.

Foto Vojsklja Srbije

Po realnom scenariju, proigravaju se procedure prilikom realizacije zadataka u prikupljanju, obradi i distribuciji podataka radarskog osmatranja, i uvežbavaju praktične radnje u toku opsluživanja i osnovnog održavanja radarsko-računarskih sredstava.

Foto Vojsklja Srbije

Realizacijom ove obuke, kako se navodi u saopštenju, obezbeđuje se da svi pripadnici 126. brigade VOJIN zadovoljavaju najviše standarde, neophodne za efikasnu kontrolu vazdušnog prostora Srbije, navođenje borbene avijacije u lovačkoj nameni, pružanje navigacijske pomoći vazduhoplovima u nuždi i usmeravanje artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DRAGULJ SA OBALE DRINE: Mali Zvornik nudi posetiocima svestranu turističku ponudu