VREMENSKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 22. SEPTEMBAR: Oblačno i hladno, toplije tek za vikend, a evo kad stižu nove padavine

Novosti online

22. 09. 2022. u 01:08

U SRBIJI vreme danas promenljivo i hladno uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, a povremeno se očekuje i kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak, koji ponegde može biti praćen i grmljavinom.

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ЧЕТВРТАК, 22. СЕПТЕМБАР: Облачно и хладно, топлије тек за викенд, а ево кад стижу нове падавине

Foto: D. Balšić

Vetar slab do umeren, na istoku Srbije povremeno jak, severozapadni.

Najniža temperatura od 4 do 10, a najviša od 15 do 19 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vremenska prognoza za Beograd

U Beogradu promenljivo i hladno, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, povremeno s kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskom. Vetar slab do umeren, severozapadni.

Najniža temperatura oko 8, a najviša oko 16 stepeni.

Vremenska prognoza za narednih sedam dana

U Srbiji do kraja sedmice jutra hladna, naročito u subotu, kada će ponegde i u nižim predelima biti uslova za slab prizemni mraz, dok se na visokim planinama očekuje mraz na dva metra visine. U toku dana u petak i dalje sveže - na severu Srbije pretežno sunčano, a u brdsko-planinskim predelima promenljivo oblačno, tek ponegde s kratkotrajnom kišom.

Za vikend osetniji porast dnevnih temperatura, a počeće da duva i južni i jugoistočni vetar. U subotu u svim krajevima pretežno sunčano. U nedelju postepeno povećanje oblačnosti, pa će zatim sve do utorka biti umereno do potpuno oblačno, ali relativno toplo, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, naročito na severu, zapadu i jugozapadu zemlje.

U košavskom području vetrovito. Od srede malo svežije, uz razvedravanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...