MOZZARTOV TEREN POSTAO NOVOSADSKI BALKON: Za doček zlatnih basketaša tražilo se mesto više na tribinama

Promo

15. 09. 2022. u 16:00

“AJ na basket večeras” godinama unazad svakodnevno se čuje među stanovnicima novosadskog naselja Banatić.

MOZZARTOV ТЕРЕН ПОСТАО НОВОСАДСКИ БАЛКОН: За дочек златних баскеташа тражило се место више на трибинама

Foto: Promo

Kraj poznat po ovom sportu od sada krasi teren posvećen zlatnim basketašima koji je kompanija Mozzart obnovila u sklopu svoje društveno odgovorne akcije “Sto terena za jednu igru”. Naši zlatni momci četvrtu godinu zaredom osvajaju evropski tron, godinama unazad gospodare i svetskom basket scenom a nove koševe sa svojim sugrađanima isprobali su na obnovljenom igralištu koje je posvećeno jedanaestorici veličanstvenih.

Dejan Majstorović, Mihailo Vasić, Strahinja i Stefan Stojačić, Marko Branković, Marko Ždero i Aleksandar Ratkov svečano su pred punim tribinama otvorili 94. teren koji je kompanija Mozzart obnovila u Ulici Omladinskih brigada 14. Banatić će svakako ostati poznat po basketu a nove generacije stasavaće upravo na terenu koji je posvećen basketašima.

- Novi Sad zaslužuje jedan ovakav teren jer je svakako grad koji je najuspešniji u istoriji ovog sporta. Presrećan sam što su se sugrađani okupili u ovolikom broju, pogotovo dece koja će ovde igrati basket, a verujem da ćemo i mi kada ne budemo mogli da igramo na našem terenu dolaziti ovde da treniramo - rekao je Dejan Majstorović, kapiten reprezentacije 3x3.

Teren u naselju Banatić dobio je novi naziv, od juče on je Novosadski balkon na kojem će se ubuduće slaviti pobede i uspesi basketaša.

Foto: Promo

- Zahvaljujem se u ime Grada Novog Sada kompaniji Mozzart na donaciji i doprinosu za stvaranje što boljih uslova za buduće šampione u svim krajevima naše zemlje. Ovo je treći po redu obnovljen teren u našem gradu u skladu sa najvišim standardima u okviru društveno odgovorne akcije “Sto terena za jednu igru” koju sprovode. Siguran sam da će teren u Banatiću postati omiljeni prostor za okupljanje mladih iz kraja i novo urbano obeležje Novog Sada - istakao je Milan Đurić, zamenik gradonačelnika Novog Sada.

Organizovano je i takmičenje u šutiranju trojki za koje su se basketaši prijavljivali na samom terenu. Najuspešniji šuteri osvojili su vredne nagrade, ali su i svakim pogotkom doprineli uvećanju sume u krajnjem iznosu od 200.000 dinara koju će kompanija Mozzart donirati udruženju Čepom do osmeha.

Foto: Promo

Finalno odbrojavanje do jubilarnog stotog terena koji će Mozzart otvoriti uveliko je u toku, a regionalni lider u priređivanju igara na sreću nudi mogućnost da sledeći teren bude upravo u tvom kraju, ukoliko pogodiš najduži tiket na Evrobasketu.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DRAGULJ SA OBALE DRINE: Mali Zvornik nudi posetiocima svestranu turističku ponudu