ISTI POLICAJAC HAPSIO I RISTU JOVANOVIĆA IZ PODGORICE Nikolina majka za "Novosti": Ceo Gazimestan pod kamerama, a nema dokaza

D. Zečević

12. 09. 2022. u 08:45

ZANIMLjIVO i iznenađujuće, isti policajac koji je prošle godine na Gazimestanu, na Vidovdan hapsio Ristu Jovanovića iz Podgorice i ove godine uhapsio je moje dete.

ИСТИ ПОЛИЦАЈАЦ ХАПСИО И РИСТУ ЈОВАНОВИЋА ИЗ ПОДГОРИЦЕ Николина мајка за Новости: Цео Газиместан под камерама, а нема доказа

Foto: D.Z.

Da li je potrebno da se Srbi plaše ovakvih policajaca svedoka, koji su davali kontradiktorne izjave koje su, očigledno laži. Jer i na samom suđenju, policajci su kazali da je na Gazimestanu bilo 150 policajaca u civilu... pa kako onda da su samo trojica videla nešto što ostali nisu. A, dva policajca svedočila su i prošle godine u slučaju Riste Jovanovića koji je optužen za isto delo kao i moj Nikola.

Priča ovako, za "Novosti", Slobodanka Nedeljković, i dalje u neverici zbog nedavne presude Osnovnog suda u Prištini koji je njenom sinu Nikoli (20) izrekao kaznu od osam meseci zbog, kako se navodi u presudi, "širenja etničke i verske mržnje, razdora i netrpeljivosti", odnosno zato što se slikao sa srpskom zastavom. Pripadnici kosovske policije, navodni svedoci, ogorčeno će Slobodanka, tvrde da je Nikola uzvikivao i "ubij Šiptara" iako se ni na jednom od snimaka to ne čuje.

Foto Privatna arhiva

Nikola Nedeljković

Kako je moguće, pita se i Nikolina sestra Bojana, da ne postoji nijedan materijalni dokaz za to što se njenom bratu stavlja na teret optužnicom iako je čitav Gazimestan pokriven kamerama.

Foto: Privatna arhiva

Slobodanka Nedeljković

- Jer, simptomatično je i to što su i u predmetu Risti Jovanoviću prošle godine naveli istu krivicu, a od tri svedoka policajca, dva ista svedočila su u Nikolinom slučaju - kaže Bojana, koja smatra da ukoliko se krivičnim delom tretira slikanje sa zastavom ili pevanje nacionalnih pesama onda bi, kaže, trebalo da budu uhapšeni i Albanci sa zastavama tzv. velike Albanije koji pevaju nacionalne albanske pesme.

Foto:D.Z.

Očigledno je da na Kosovu, govori Bojana, vladaju dvostruki aršini:

- Pošto privremene vlasti u Prištini insistiraju na reciprocitetu, da li bi u tom slučaju i naše vlasti mogle da privedu bilo kog Albanca koji uđe u centralnu Srbiju i pronađu tri lažna svedoka i procesuiraju nedužnu osobu. Međutim, kada bi naša država tako nešto uradila, odmah bi se podigle sve međunarodne institucije.

Nikolina sestra dodaje i da do sada povodom hapšenja njenog brata nije reagovao niko iz međunarodne zajednice, niti bilo koja ambasada.

ISTA KAZNA I SILOVATELjIMA?

- MOJ brat je iako ne mogu da mu dokažu krivicu, niti je kriv, osuđen na osam meseci zatvora, a potpuno istu kaznu dobili su silovatelji devojčice od jedanaest godina. Pa, pitam ja vas, o čemu se ovde radi - ogorčena je Nikolina sestra Bojana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista