POMOZIMO PORODICI ANDREJEVIĆ: Prvo dete im umrlo sa tri godine, a sad im treba pomoć za drugo

Novosti online

31. 08. 2022. u 21:26

SREDSTVA su im potrebna za tretmane lečenja sina Vukana.

ПОМОЗИМО ПОРОДИЦИ АНДРЕЈЕВИЋ: Прво дете им умрло са три године, а сад им треба помоћ за друго

Foto: Printskrin

Sudbina srpske porodice Andrejević rastužila je celu zemlju. Njihovom sinu Vukanu (6) potrebna je pomoć, a inicijativu za prikuplanje iste potpomogla je i fondacija “Budi human”. Njemu je potrebna naša pomoć kako bi skupio skoro sedam miliona dinara za lečenje. Njemu se, iako je na rođenju dobio ocenu 10, zdravstveno stanje pogoršalo. Naime, magnetnom rezonancom je utvrđeno da mu je mozak ostao bez kiseonika, a za lečenje su mu potrebne nove matične ćelije.

Foto: Printskrin

Ono što je, pored ovog apela za pomoć, potreslo javnost dodatno je i pređašnja istorija porodice Andrejević sa decom. Kako je napisano na  grupi “Budi human-humanitarne licitacije” na Fejsbuku, oni su ostali bez prvog deteta kada je ono napunilo tri godine, preminulo je od teške bolesti. Oni su uspeli nekako da predbrode to rođenjem sina Vukana, ali nisu mogli ni da pretpostave da će i on imati kompliakcije sa zdravstvenim stanjem.

Vukan je njihovo treće dete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Roditelji su ubrzo počeli da primećuju da Vukan ne razvija govor kao njegovi vršnjaci, to im je bio alarm da odmah počnu sa proverama zdravstvenog stanja svog deteta. Nakon magnetne rezonance otkriva se da ima plastičnost mozga kao posledicu nedostatka kiseonika na porođaju. Jedina nada za Vukanov boljitak je tretman matičnim ćelijama u inostranstvu.

Kada su saznali od čega boluje, odmah su krenuli u borbu za svog sina. Sada im je potrebna i naša pomoć, kako bi Vukan sakupio novac za lečenje i pobedio opaku bolest koja ga je napala.

Troškovi nastavka lečenja prevazilaze materijalne mogućnosti porodice pa se mole svi ljudi dobre volje da pomognu svojim donacijama kako bi Vuk pobedio u svojoj najvažnijoj borbi.

Sredstva su mu potrebna za tretmane matičnim ćelijama, logopedske i defektološke tretmane, neurefeedback tretmane, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Za Vukanov napredak! Budimo humani!

(Objektiv)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!