USELJENJE ĐAKA U DOM: Ministar Ružić prisustvovao prijemu učenika u Učenički dom „Zmaj“ u Zemunu

Lj.B.

31. 08. 2022. u 13:41

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić prisustvovao je danas prijemu učenika prvog razreda srednje škole u Učenički dom „Zmaj“ u Zemunu.

УСЕЉЕЊЕ ЂАКА У ДОМ: Министар Ружић присуствовао пријему ученика у Ученички дом „Змај“ у Земуну

Foto: MNTPR

On je učenicima poželeo dobrodošlicu u ovu ustanovu, kao i srećan početak školske godine.

- S obzirom na to da dolazite iz različitih delova Srbije, važno je da znate da učenički dom nije samo mesto gde ćete nakon nastave provoditi vreme, već i gde ćete na najbolji način razvijati svoje ideje i kreativnost, a u tome ćete imati svesrdnu podršku vaspitača i drugih saradnika - rekao je ministar Ružić.

Radna jedinica „Zmaj“ deo je Učeničkog centra Beograd koji nudi savremene uslove smeštaja za 180 učenika u 42 sobe. Oko 40 učenika prvog razreda srednje škole danas se uselilo u ovaj dom.

Ovaj dom, osim savremenih kapaciteta, nudi i brojne sadržaje za bavljenje sportom. Tu su košarkaški i odbojkaški teren i teretana na otvorenom, koji su obnovljeni, a u koje je ustanova uložila sopstvena sredstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)