STEFANOVIĆ: „Lazarima“ značajno unapređena pokretljivost naše pešadije

Novosti online

24. 08. 2022. u 11:20

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović rekao je danas da su rezultati odluke da se jedinice Vojske Srbije u opremanju težišno oslanjaju na proizvode domaće pameti sve vidljiviji.

СТЕФАНОВИЋ: „Лазарима“ значајно унапређена покретљивост наше пешадије

Foto: Ministrastvo Odbrane

Vojna oprema i naoružanje, koju su osmislili i izradili naši vojni instituti i fabrike odbrambene industrije, značajno su doprineli povećanju operativnih sposobnosti naše vojske i to svih njenih rodova, naveo je Stefanović.

- Uz intenzivno opremanje, za snaženje svake vojske podjednako je važna stalna obuka radi održavanja i unapređenja sposobnosti za dejstva u svim uslovima. Zato se naši momci i devojke u pešadijskim bataljonima Kopnene vojske i u ovom trenutku obučavaju na oklopno borbenim vozilima „lazar 3“. Opremanjem ovim vozilima značajno je unapređena pokretljivost, vatrena moć i zaštita naših pešadijskih jedinica prilikom izvođenja borbenih dejstava, ali je veoma važno i što se naše posade na poligonima redovno uvežbavaju za njihovu efikasnu upotrebu – rekao je ministar Stefanović.

Na vojnim poligonima u toku je kolektivna obuka pešadijskih bataljona u cilju održavanja i unapređenja osposobljenosti starešina i vojnika roda pešadije za borbenu upotrebu ovog vozila. Posade uvežbavaju taktičke radnje i postupke neophodne za efikasno izvršavanje zadataka u operacijama Kopnene vojske i pripremaju se za realizaciju vežbi i bojevih gađanja, što će biti još jedna prilika da se u praksi provere rezultati intenzivne obuke koju prolaze tokom cele godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju