ALBANSKI ANALITIČAR "Kako očekujete da Srbi prihvate državljanstvo, kad ni Albanci ne veruju da će Kosovo kao država opstati"

novosti online

17. 08. 2022. u 13:03

POLITIČKI analitičar Nedžmedin Spahiu rekao je da Srbi ne mogu tako lako da prihvate državljanstvo (tzv.) Kosova jer, prema njegovim rečima, veliki deo albanske zajednice ne veruje da će ta "država postojati za nekoliko godina", prenosi Kljan Kosova.

АЛБАНСКИ АНАЛИТИЧАР Како очекујете да Срби прихвате држављанство, кад ни Албанци не верују да ће Косово као држава опстати

Foto: EPA/ilustracija

- Mislim da nije problem što veliki deo srpske manjine ne priznaje tzv.državu Kosovo, već je problem pre u albanskoj zajednici zbog koje je i stvorena tzv. država Kosovo, koja na istu gleda sa skepsom - ocenjuje Spahiu, prenosi Kosovo online.

Printscreen/Jutjub

Politički analitičar je otišao i korak dalje kako bi opisao svoj pesimizam.

- Imam nekoliko desetina opklada sa meni bliskim ljudima da posle tri, deset ili 20 godina, država Kosovo neće postojati, što znači da ljudi ne veruju u državu Kosovo. Kako ćemo ubediti srpsku manjinu, koja ne može tako lako da prihvati novu realnost, ne može tako lako da prihvati državu Kosovo, kada veliki deo Albanaca ne veruje da će država Kosovo postojati - rekao je Spahiu.

Spahiu je dodao i da zemlje Kvinte vrše pritisak na srpsku zajednicu na Kosovu da prizna državljanstvo (tzv.) Kosova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

DA ME UPOZNATE SA SVOJOM DEVOJKOM? MA, NE! Berluskoni lovi mlade birače na TikToku - prate ga jer ih zasmejava (VIDEO)