POLITIČKI analitičar Nedžmedin Spahiu rekao je da Srbi ne mogu tako lako da prihvate državljanstvo (tzv.) Kosova jer, prema njegovim rečima, veliki deo albanske zajednice ne veruje da će ta "država postojati za nekoliko godina", prenosi Kljan Kosova.

Komentari (9)

Pera zvrk

17.08.2022. 15:19

Pa naravno da znaju Albanci da je ta njihova lazna drzava samo drzava dok ih drze Amerikanci,,a kad odu kao iz Avganistana znaju dobro sta ih ceka!!!

Desimir

17.08.2022. 15:38

Srbi su na KM konstutivan narod drzave srbije a ne nacionalna manjina kao sto su srbi u Hrvatskoj od konstutivnog naroda postali nacionalna manjina hrvatski ustav demokratije clanice EU

Jan

17.08.2022. 17:40

Proteklih godina u razgovorima sa Albancima sa KiM se uvek osetilo da oni nisu u stanju ni sami sebe da ubede da "imaju neku drzavu". Jos je bilo interesantnije na raznoraznim forumima na internetu gde su se pojavljivale i usijane glave kojima sam uvek postavljao ista pitanja kao,; Koje je vase groblje najstarije, koja je vasa gradjevina najstarija, koliko imate pisaca i koji su to, sta su napisali, koje umetnike, naucnike imate, zasto je ogromna vecina naziva reka, planina cistog srpskog porekla i slicno... Odgovora nije bilo, u svakom slucaju ni jednog racionalnog. Kako stvoriti "drzavu" na KiM kada koren ne postoji? Mozda to samo NATO, odnosno njihovi biznismeni znaju.

Boris

18.08.2022. 02:31

Srbi su na prostoru Kosmeta mozda malobrojniji od Albanaca ali nisu nikakva tkz.nacionalna manjina drugo koliko znam pri raspadu SFRJ Albanci su bili narodnost sto znaci da oni nikakvo pravo na pedalj dela Kosmeta nemaju.

Janoš

18.08.2022. 08:34

Једино решење за Косово је да Албанци колективно емигрирају. Срби никада неће одустати од Косова. Албанци на Косову живе у сиромаштву, незапосленост је преко 50%. Албанци на Косову живе као у затвору: Западне земље не дају путне визе косовским Албанцима... С друге стране, западне земље имају огромну потребу за радном снагом. Ако би се склопио договор о колективном исељавању Албанаца на Запад, то би била добитна ситуација за све 3 стране: 1. Косово би било враћено Србији, 2. Албанци би добили бољи живот на Западу, и 3. Западне земље би добиле неопходну радну снагу.

Ivanivić Milenko

19.08.2022. 00:31

Zbog porijekla , mjesta nastanka,kulturnih i rekigijskih spomenika...makar "tamo" ne bilo ni jednog SRBINA prvi član ustava SRBIJE treba da glasi:MAKAR GA SVI NA SVIJETU A NEĆE NIKADA SVI, PRIZNALI,SRBI NI POD KOJIM OKOLNOSTIMA NITI SMIJU NITI HOĆE(tačka)! sve drugo da se dogovaramo i sa sobom i sa drugima pa svi koji ulaze u političku arenu znaju šta je AKSIOM i nema diskusije.