MAJCI PRETE TRI GODINE: Optužena Snežana Đorđević kojoj su deca pobegla u Beograd

J. Ć.

17. 08. 2022. u 09:52

SNEŽANA Đorđević iz Srbobrana, čije je dvoje maloletne dece avgusta prošle godine pobeglo od nje dok je boravila u Nišu, odgovaraće za njihovo zapuštanje i zanemarivanje, a ukoliko bude osuđena, mogla bi da iza rešetaka provede do tri godine zatvora.

МАЈЦИ ПРЕТЕ ТРИ ГОДИНЕ: Оптужена Снежана Ђорђевић којој су деца побегла у Београд

Foto: J. Ć.

Nestanak devetogodišnje devojčice i njenog brata starog pet godina policiji je prijavljen 2. avgusta prošle godine, a pronađeni su dva dana kasnije u Beogradu, gde su, po sopstvenom priznanju, otišli svojevoljno, jer ih je majka zlostavljala.

Kako je saopštilo Osnovno javno tužilaštvo u Vrbasu, protiv okrivljene Snežane Đorđević podnet je optužni predlog Osnovnom sudu u ovom gradu.

- Po prijemu krivične prijave, dostavljene ovom tužilaštvu na postupanje od strane Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, Osnovno javno tužilaštvo u Vrbasu je saslušalo osumnjičenu Snežanu Đorđević i više svedoka. Nakon preduzetih dokaznih radnji, Tužilaštvo je podnelo optužni predlog protiv okrivljene Osnovnom sudu u Vrbasu zbog dva krivična dela zapuštanje i zanemarivanje maloletne osobe - navedeno je iz ove pravosudne institucije.

Foto: SUP Niš

Snežana je, kako je tada kazala novinarima, iz Vrbasa došla u niško selo Gornji Matejevac gde se udala, ali je ubrzo napustila muža, pa je na poziv prijatelja, kog je upoznala u Nišu, boravila sa decom u njegovoj kući u Ulici Ćirila i Metodija. Prema njenim navodima, 2. avgusta njen sin i ćerkica su otišli u park da se igraju, a kako ih nije bilo do večeri, njihov nestanak prijavila je policiji.

S obzirom na to da je nestalo dvoje male dece, niška policija je odmah krenula u intenzivnu potragu za njima, a pronađeni su zahvaljujući jednom putniku u autobusu na liniji Niš - Subotica, koji ih je prepoznao sa fotografija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije