VOJSKA NA DUNAVU: U toku obuka vojnika Rečne flote

Novosti online

16. 08. 2022. u 17:22

NA delu Dunava kod Beograda u toku je specijalistička obuka vojnika generacije "jun 2022" koji vojni rok služe u plovnim jedinicama Rečne flotile, kako bi se prilagodili na specifični brodski ambijent i savladali vojne tehnike na vodi.

ВОЈСКА НА ДУНАВУ: У току обука војника Речне флоте

Foto: Ministarstvo odbrane

Vojnici ukrcani na rečne brodove osposobljavaju se za dužnosti brodaraca, nakon što su uspešno savladali sve sadržaje individualne osnovne obuke u centrima Komande za obuku.

Težište u ovom periodu je na realizaciji praktičnih oblika nastave na sidrištu i brodu u vezu, kako bi vojnici bili osposobljeni za izvršavanje zadataka na svojim borbenim stanicama, koji ih očekuju u plovidbi i tokom realizacije gađanja.

U skladu sa programom obuke uvežbavaju se postupci prilikom uplovljenja i isplovljenja, pravilna upotreba palubnih uređaja, brodskih čamaca i formacijskih sredstava za borbenu otpornost broda.

Vojnici roda rečnih jedinica tri četvrtine vojnog roka služe ukrcani na plovnim objektima Rečne flotile, kako bi se prilagodili na specifični brodski ambijent i savladali kompleksne sadržaje obučavanja.

Uz podršku komandira, instruktora i svih članova posade, vojnici se brzo privikavaju na uslove života i rada na brodu, o čemu svedoči motivisanost i zalaganje na obuci, kao i želja mnogih od njih da, po završetku služenja vojnog roka, postanu deo profesionalnog sastava rečnih jedinica Vojske Srbije.


BONUS VIDEO: Vojni spektakl na Batajnici
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)