RED SUNCA, RED PLJUSKOVA SA GRMLJAVINAMA: Pred nama je sedmica sa promenljivim vremenom, od 22. avgusta vraća nam se leto (FOTO)

Novosti online

14. 08. 2022. u 16:47

PO svemu sudeći, preda nama su i narednih dana i visoke temperature i pljuskovi s grmljavinama.

РЕД СУНЦА, РЕД ПЉУСКОВА СА ГРМЉАВИНАМА: Пред нама је седмица са променљивим временом, од 22. августа враћа нам се лето (ФОТО)

Novosti

Kako je objavio meteorolog Đorđe Đurić, ovog vikenda smo bili pod uticajem visinskog ciklona, uz svežije vreme i pljuskove. Posle velikih količina padavina danas je nastupilo razvedravanje širom Srbije.

- Početkom sledeće sedmice očekuje se postepeno slabljenje visinskog ciklona, pa se u Srbiji očekuje znatno toplije i preztežno sunčano, uz dnevni razvoj oblačnosti i tek ponegde uz ređu pojavu pljuska sa grmljavinom. Maksimalna temperatura biće u ponedeljak i utorak od 29 do 33°C, u Beogradu do 32°C.
- U sredu i četvrtak nad Srbijom se očekuje prostiranje termičkog greneba na visini, pa će sa jugozapada uslediti advekcija vrele vazdušne mase, porekom sa severa Afrike. Očekuje se sunčano i veoma toplo. Maksimalna temperatura biće preko 35°C, a u četvrtak i do 38-39°C - kaže Đurić.
U petak se sa severozapada očekuje prodor visinskog ciklona i narušavanje termičkog grebena, a u sklopu visisnskog ciklona i hladnog fronta sa severozapada očekuje se naoblačenje i zahalađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju i grmljavinske nepogode, jer će se nad našim područjem sukobiti vrela vazdušna masa sa juga i hladna sa severa, a tako će biti raspoređena i temperatura. Maksimalna temperatura u petak biće od 28°C na severozapadu do 38°C na istoku Srbije, do kraja dana u svim predelima u osetnijem padu, a vetar će biti u skretanju na jak severozapadni.

U Srbiji će tokom narednog vikenda biti osetno svežije i promenljivo oblačno, još u subotu ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom i uz jak severozapadni vetar, dok će u nedelju biti suvo. Maksimalna temperatura biće u daljem padu i u nedelju će u većini predela biti oko 25°C. Od 22. avgusta uslediće stabilizacija vremena i povratak leta, a temperature će biti u porastu na vrednosti koji stepen iznad 30.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april