VOJSKA SRBIJE SVE JAČA: Stefanović - "Građani da budu spokojni, Vučić je značajno povećao plate vojnicima"

Novosti online

13. 08. 2022. u 16:57

MINISTAR odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da odluka predsednika Aleksandra Vučića da Vojska Srbije i njeno jačanje imaju prioritet i u narednom periodu, jasna poruka građanima Srbije da mogu da budu spokojni i da ne treba da brinu za bezbednost zemlje.

ВОЈСКА СРБИЈЕ СВЕ ЈАЧА: Стефановић - Грађани да буду спокојни, Вучић је значајно повећао плате војницима

Foto mod.gov.rs

- Odluka predsednika Vučića da Vojska Srbije i njeno jačanje budu važan prioritet i u narednom periodu, jasna je poruka građanima Srbije da mogu da budu spokojni i da ne treba da brinu za bezbednost naše zemlje - rekao je Stefanović.

Ministar je posebno ukazao na značaj novog povećanja plata za vojnike, koje je predsednik Vučić juče najavio.


- Hoću da istaknem i da svi koji čine naš sistem odbrane i te kako razumeju složenost situacije u svetu, te je odluka o novom povećanju plata za naše vojnike, koju je predsednik juče saopštio, utoliko značajnija. Podsetiću da će to biti četvrto povećanje plata za našu vojsku u roku od dve godine, što će biti od ogromne važnosti za njeno jačanje, ali i jasno pokazuje koliko naša država ceni svoje ljude u uniformi - istakao je ministar.

On je, istovremeno, pružio podršku predsedniku Srbije za uvođenje redovnog služenja vojnog roka i rekao da je to veoma važan aspekt za ukupnu spremnost i dobru organizaciju našeg sistema odbrane.


- Istovremeno, direktna podrška predsednika za opciju redovnog služenja vojnog roka veoma važan je aspekt za ukupnu spremnost i dobru organizaciju našeg sistema odbrane. Uz stalnu i promišljenu modernizaciju naših oružanih snaga, koju ćemo nastaviti i u budućem periodu, Srbija nastavlja da razvija svoje odbrambene snage na najvišem nivou, kao jedan od svojih najvažnijih državnih prioriteta.
 
Samo na ovaj način, kroz kontinuirano jačanje našeg sistema odbrane, Srbija može da osigura našim građanima punu bezbednost, zaštitu našeg suvereniteta, ali i da ostvari sve druge postavljene ciljeve i prioritete - zaključio je Stefanović.

BONUS VIDEO: Reporter "Novosti" na pozicijama ruske vojske
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a