BRNABIĆ: Činimo sve da pomognemo poljoprivrednicima

Tanjug

12. 08. 2022. u 13:05

PREMIJERKA Ana Brnabić poručila je poljoprivrednicima da je spremna, pošto se nalazi u Novom Sadu da se ponovo vidi sa ratarima koji su blokirali saobraćaj.

БРНАБИЋ: Чинимо све да помогнемо пољопривредницима

Foto: Tanjug

U Beogradu je juče održan sastanak posle kojeg su nastavljeni protesti.

"Što se tiče dodatnih ustupaka imamo ideje. Juče smo ispunili ono što smo obećali, a to je da smo ukinuli zabranu izvoza ulja. Spremni smo da zajedno sa uljarima tražimo da cena otkupa bude 535 dinara bez poreza", rekla je Brnabić.

Ona je navela da je važno znati da država ako garantuje cenu suncokreta, onda bi to morala svima, a to je, kaže, nemoguće.

"Može jedino da se reguliše trgovačka marža da bude deset procenata. Ponudili smo 22 dinara subvencije za gorivo po hektaru, a u poslednjem kvartalu možemo ići na 30 dinara", poručila je Brnabić.

Premijerka je uporedila budžet za subvencije iz 2010. godine koji je bio 14 milijardi i sadašnji koji prelazi 50 milijardi dinara.

"Vidi se da je podrška porasla. Već smo tokom godine intervenisali. Državni budžet nije ćup bez dna i država mora ostati fiskalno odgovorna. Moramo se obezbediti i za sledeću godinu. Bilo bi neodgovorno da potrošimo sve što imamo", poručila je premijerka koja u Novom Sadu boravi na sastanku povodom obeležavanja dana mladih.

Trenutno su u toku novi pregovori ratara koji protestuju sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede u zgradi Pokrajinske vlade.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...