KRIVIČNA ZBOG VUČIĆEVE ADRESE: Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti reagovao na tekst "Danasa"

V. N.

11. 08. 2022. u 22:04

POVERENIK za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović, povodom teksta u novinama "Danas" u kome je objavljena adresa predsednika Srbije Aleksandra Vučića, podneće krivičnu prijavu protiv N.N. učinioca, zbog neovlašćenog prikupljanja ličnih podataka.

КРИВИЧНА ЗБОГ ВУЧИЋЕВЕ АДРЕСЕ: Повереник за заштиту података о личности реаговао на текст Данаса

FOTO: Arhiva novosti

Poverenik u saopštenju podseća da Zakon o zaštiti podataka o ličnosti predviđa i posebne slučajeve obrade informacija, u svrhe novinarskog istraživanja i objavljivanja u medijima, kao i da je ova institucija ovlašćena da preko krivične prijave reaguje u ovom slučaju.

Predsednik Aleksandar Vučić istim povodom izjavio je da sam neće preduzimati ništa protiv bilo koga.

- Što se tiče adrese, sve je to malo komplikovano pošto su mi starija deca ostala bez majke, pa je, onako, bez veze to što su uradili. Što se tiče njihovih napada na mene, neka oni teraju svoj posao, nek rade svoj posao kako hoće. Živimo u vreme kad svako sebi dozvoljava da bude bahat, arogantan, očekujući da država reši sve probleme. Novinare i novinske kuće nikada nisma tužio, pa neću ni sad - kazao je šef države.

List "Danas" objavio je tekst u kojem je navedeno da se ne zna adresa predsednika Srbije i da mu se zbog toga ne može uručiti poziv na sud. U članku je navedeno da on nastavlja da stanuje u privatnom stanu i da zasada ne planira da se preseli u neku od državnih vila, a precizno je navedena ulica i kućni broj.

Da je posredi kršenje propisa, ali i ugrožavanje bezbednosti predsednika Republike i članova njegove porodice prethodno su ukazali premijerka Ana Brnabić i ministar policije Aleksandar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

TAJANSTVENA ESKADRILA X-500 U RATU ISCRPLJIVANJA: Kako je sovjetski MIG-25 vladao nebom iznad Izraela