VIŠEGODIŠNjI kontinuirani rast vojnog budžeta, snaga i izvozni potencijal domaće namenske industrije, kao i opremanje savremenim naoružanjem i vojnom opremom - faktori su koji su Srbiju smestili na 61. mesto u svetu po snazi vojne moći.

Realnost

10.08.2022. 16:29

@Radoje - Mik kada se pravio sporazum o brojnosti armija bivše države u broj nije uračunata mornarica tako da Hrvati mogu imati i milion mornara. Inače kada se raspala vojska Hrvatima je ostao švedski raketni sistem sa nekoliko stotina raketa koji je tada bio napredni od tomahavka a njim se upravljalo is Splita i Pule. Nema podataka šta je bilo s tim sistemom niti gde se danas nalazi kao ni rakete, a nije korišten ni u domovinskom ratu. Problem je što javnost nema pojma o ničemu osim što nalupa štampa!!!

Mik

10.08.2022. 12:02

Po kojoj logici je Hrvatska iza Srbije a nema borbene avione(dva miga 21 i neisprevna jos) u cemu su onda rame uz nas,oni broje Rfale stoce biti ispruceni tek 25-26 god.

Grk Zorba

10.08.2022. 12:54

Sumadija, Tamnava, Morava Alas. Zavrsite to. Nemojte da dajete pare za Rafale, vec zavrsite ove sisteme. Zar ne vidite sta Himars moze da uradi?