KONTROLA MESA OD FARME DO TRPEZE: Zdrava piletina za zdravu ishranu

Novosti online

11. 08. 2022. u 10:00

MESO je sastavni deo svake kuhinje i važna namirnica za zdravu ishranu. Sigurno najomiljenija među svim starosnim grupama stanovništva jeste piletina.

КОНТРОЛА МЕСА ОД ФАРМЕ ДО ТРПЕЗЕ: Здрава пилетина за здраву исхрану

Foto: Pixabay

Brojne su prednosti upotrebe piletine u ishrani, a posebno je važno da meso koje kupite bude zdravo i bezbedno.

Kako bi svojim kupcima obezbedila zdravije izbore visokog kvaliteta, kompanija Delez Srbija, u kontinuitetu radi na unapređenju receptura za ishranu životinja, a samim tim i kvaliteta proizvoda.

„Zdravo pileće meso visokog kvaliteta“

U saradnji sa Fakultetom veterinarske medicine, razvijen je poseban koncept ishrane živine, zahvaljujući kome je eliminisana upotreba antibiotika u uzgoju i tovu pilića.

Tako se u svim „Maxi“, „Mega Maxi“, „Tempo“ i „Shop&Go“ prodavnicama može naći zdravo pileće meso visokog kvaliteta.

Kontrola mesa od farme do trpeze

Važno je da meso bude iskontrolisano od farme do trpeze, a u kompaniji Delez Srbija ispraćen je čitav proces proizvodnje. Posebna pažnja posvećuje se kontroli uzgoja i uslova života životinja. Nov, unapređen koncept ishrane rezultat je višegodišnje saradnje sa Katedrom za ishranu i botaniku Fakulteta veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu.

Piletina bez antibiotika

Posebno je važno da je u uzgoju pilića isključena upotreba antibiotika, a u ishrani se isključivo koriste prirodni dodaci. Zahvaljujući ovakvom načinu ishrane, u pilećem mesu nema antibiotika i mikotoksina.

- Dodavanjem prirodnih dodataka hrani za piliće, isključili smo mogućnost korišćenja antibiotka u terapijske svrhe, s obzirom na to da je životinja tokom odgoja i tova zdrava. Uzgajanje pilića na ovakav način garantuje proizvodnju kvalitetnijeg i zdravijeg mesa koje danas možete pronaći u svim „Maxi“ supermarketima - rekao je prof. dr Dragan Šefer, šef Katedre za ishranu i botaniku Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji je deo tima koji je razvio ovaj inovativan koncept ishrane.

Smanjena emisija štetnih gasova

Unapređen koncept ishrane stimuliše imuni sistem životinja i povećava ukupnu svarljivost hrane koje unesu. Ovo direktno utiče i na smanjenje emisije štetnih gasova koji zagađuju životnu sredinu i doprinose stvaranju efekta staklene baste. Tako je izmenjenim konceptom ishrane tokom tova pilića ostvarena redukcija CO2 za 3% i amonijaka za 6%.

50-3130

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

TRPEO NESNOSNE BOLOVE: Muškarac pokazao šta je dva meseca nosio u telu - slika je obišla svet (FOTO)