STEFANOVIĆ U KRALJEVU: Ministar obišao pripadnike jedinica Druge brigade kopnene vojske

Novosti online

08. 08. 2022. u 15:40

MINISTAR odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike jedinica Druge brigade kopnene vojske koje su razmeštene u kasarni „Jovan Kursula“ u Kraljevu, gde je prisustvovao prikazu novouvedenih sredstava naoružanja i vojne opreme.

СТЕФАНОВИЋ У КРАЉЕВУ: Министар обишао припаднике јединица Друге бригаде копнене војске

Foto: Ministarstvo

Ministar je izrazio zadovoljstvo obučenošću posada za rad na modernizovanim sredstvima i podsetio na značaj opremanja naše vojske srestvima koje razvijaju i proizvode naši instituti i domaća odbrambena industrija.

Ministar je u kraljevačkoj kasarni obišao pripadnike 23. samohodno haubičko-artiljerijskog diviziona i 25. artiljerijsko-raketnog diviziona za PVD, koji su opremljeni usavršenim protivavionskim topovima 40 mm, modernizovanim samohodnim haubicama 122 mm 2S1 i komandno-oklopnim transporterima. NJega je dočekao komandant Druge brigade pukovnik Siniša Stašević koji ga je informisao o stanju u brigadi i zadacima.

- Imali smo priliku danas da vidimo kako uvežbane posade naše vojske posedaju i novi „pasars“ i modernizovanu „gvozdiku“ i jasno se vidi koliko su unapređenje i modernizacija ovih sredstava doveli do poboljšanja, pre svega, brzine zauzimanja svih položaja za vatreno dejstvo, a nakon toga i u mobilnosti i mogućnosti da se nakon izvršenja zadatka ova vozila za vrlo kratko vreme nađu na nekoj sledećoj lokaciji – rekao je Stefanović.

Modernizacijom ovih vozila dobili smo mogućnost da sa istim brojem artiljeraca u samohodnim „gvozdikama“ i onih koji su u trupnoj PVO imamo veći broj sredstava koja se koriste.

- Zadovoljan sam i popunom ovih jedinica i obučenošću i to je ono što je ključna stvar - u prethodnom periodu smo intenzivno radili na tome da se i vojnici i podoficiri i oficiri maksimalno obučavaju i spremaju, tako da zaista u ovim jedinicama imamo iskusan kadar koji je spreman da brani svoju Srbiju u svakom trenutku – rekao je ministar.

On je ukazao i na značaj sopstvenog razvoja i proizvodnje za opremanje naše vojske.

- Za nas je važno da se naše jedinice opremaju sa što više proizvoda naše domaće industrije, na čijem razvoju rade naš Vojnotehnički i drugi instituti i da damo sve od sebe da sa tom domaćom pameću postižemo maksimalno moguće dejstvo i štitimo svoju zemlju. Hoću još jednom da se zahvalim i komandantu Druge brigade i svim njegovim saradnicima na tome što posvećeno rade, što za njih nema ni leta, ni sunca, ni toplote i što im je svima jedino u srcu kako da što bolje završe svoj vojnički zadatak i kako da što bolje štite svoju zemlju – rekao je ministar Stefanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

BREGU TUŽIO PRVI KOMŠIJA: Saslušan na sudu - ovako se branio