STIŽU PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM: RHMZ izdao upozorenje, a evo kakvo nas vreme čeka iduće nedelje

Novosti online

07. 08. 2022. u 07:18

U SRBIJI će danas biti promenljivo oblačno uz manji pad temperature, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

СТИЖУ ПЉУСКОВИ СА ГРМЉАВИНОМ: РХМЗ издао упозорење, а ево какво нас време чека идуће недеље

Foto: Tanjug/S.A.

Kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se ujutru u Bačkoj, a od sredine dana u centralnoj, istočnoj i južnoj Srbiji.

Najniža temperatura od 14 na jugu do 21 na severu zemlje, a najviša od 30 do 34 stepena.

Vetar slab i umeren, u Vojvodini i planinskim predelima kratkotrajno i jak, severni i severoistočni.

Vreme u Beogradu

U Beogradu će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima uz manji pad temperature. Uveče i tokom noći u pojedinim delovima grada moguća je kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom.

Najniža temperatura biće oko 21, a najviša oko 32 stepena.

Moguće meteoropatske reakcije

Biometeorološke prilike mogu imati relativno nepovoljan uticaj na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom i srčanim problemima, kao i astmatičare. Neraspoloženje i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije.

- Danas i u prvoj polovini sledeće sedmice promenljivo oblačno uz postepeni pad temperature, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Sutra i prekosutra lokalno se očekuju obilne padavine i grad, u zoni pljuska i jak vetar -upozorio je RHMZ.

Foto: Printscreen RHMZ

 

Upaljen meteo alarm

Za celu teritoriju naše države, izuzev zapadnu Srbiju i Srem, upaljen je žuti meteo alarm zbog visokih temperatura i grmljavine.

Žuti meteo alarm znači da vreme može biti potencijalno opasno.

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - navodi se na zvaničnom sajtu RHMZ-a.

Vreme narednih dana

U ponedeljak promenljiva oblačnost sa sunčanim periodima uz dodatni dnevni razvoj oblaka i moguću pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Na jugu Srbije je mala šansa za pljuskove uz vrlo toplo vreme, dok će na severu biti manja vrućina i veća šansa za pljuskove. Vetar slab severnih pravaca, u zoni pljuskova na kratko pojačan. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 16°C do 22°C, a maksimalna od 30°C na severu do 35°C na jugu Srbije. Uveče je moguća pojava kratkotrajne kiše. Temperatura u 22h od 20°C do 24°C.

U utorak, sredu i četvrtak niža i prijatnija temperatura uz razvoj oblaka i moguću pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Dnevne temperature bi bile malo ispod 30°C u većini krajeva.

U petak i za idući vikend ponovo sve toplije prema današnjoj prognozi.

BONUS VIDEO - Požar na Vršačkim planinama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili