RAZVALJENA KAPIJA NA ULAZU U POSED CRKVE U PRIZRENU: Oglasila se kancelarija za KiM - „Antisrpska histerija ne jenjava“

Tanjug

29. 07. 2022. u 07:50

ANTISRPSKA i anticivilizacijska histerija na Kosovu i Metohiji ne jenjava uprkos upornim apelima zvaničnog Beograda na smirivanje tenzija i zaustavljanje napada na Srbe, njihovu imovinu i objekte Srpske pravoslavne crkve, komentar je Kancelarije za KiM na najnoviji incident u Prizrenu.

РАЗВАЉЕНА КАПИЈА НА УЛАЗУ У ПОСЕД ЦРКВЕ У ПРИЗРЕНУ: Огласила се канцеларија за КиМ - „Антисрпска хистерија не јењава“

Foto: Kancelarija za KiM

Grupa hodočasnika, naime, otkrila je tokom obilaska Crkve Svetog Spasa u naselju Potkaljaja u Prizrenu razvaljenu gvozdenu kapiju na ulazu u crkveni posed.

Kancelarija za KiM zahteva brzu reakciju policije, kojoj je prijavljen slučaj i najoštrije sankcije za izvršioce ovog zlodela.

Crkva je, inače, više puta bila na meti vandala, ranije je otkinut krst, a pre toga su i ukradena vrata sa kapije.

Ovaj spomenik kulture od izuzetnog značaja albanski ekstremisti su zapalili i teško oštetili tokom martovskih nemira 2004. godine.

Od početka godine ovo je 13. napad na objekte Srpske pravoslavne crkve, što nedvosmisleno pokazuje stepen verske i nacionalne netolerancije Albanaca prema Srbima na Kosovu i Metohiji, podseća Kancelarija za KiM i navodi da pritisci na srpski narod i ugroženost verskih objekata rastu iz dana u dan, a albanski političari dodatno pojačavaju međuetnički raskol pokušajima da optuže Beograd za svu svoju nesposobnost da na prostoru KiM obezbede miran suživot za ljude svih nacionalnosti.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)