UMALO UMRO ZBOG SPORA SA GROBLJEM: JP "Gradsko zelenilo" Osnovnom sudu u Čačku tužilo Radosava Adžića (73)

V. ILIĆ

29. 07. 2022. u 10:24

VEĆ pet i po godina Čačanin Radosav Adžić (73) pokušava pred Osnovnim sudom u gradu na Moravi da dokaže da je izmirio sve finansijske obaveze prema JP "Gradsko zelenilo", kada je 2017. godine kupio tri grobna mesta na lokalnom groblju.

УМАЛО УМРО ЗБОГ СПОРА СА ГРОБЉЕМ: ЈП Градско зеленило Основном суду у Чачку тужило Радосава Аџића (73)

Foto: V. Ilić

Nije Radosavu pomoglo čak ni to što je prilikom uplate na blagajni pomenutog preduzeća uredno dobio fiskalni račun - koji predočio sudu - baš kako i potvrdu overenu pečatom ove firme, da je izmirio obaveze...

A, sve je, veli, počelo pre pet godina kada je otišao u ispostavu radne jedinice JP "Gradsko zelenilo", da bi kupio tri grobna mesta. Tadašnje rukovodstvo mu je ponudilo određenu parcelu za 150.000 dinara, uz napomenu da će cena - ukoliko bi platio kešom i odmah - "pasti" na oko 115.000 dinara.

Foto: V. Ilić

 

- Pristao sam na to i već sutradan uplatio celokupnu sumu, dobivši i fiskalni račun, i potpisanu potvrdu preduzeća overenu pečatom. Ipak, posle nepunih šest meseci, stiže mi pismo od izvršitelja da hitno izmirim dug prema "Gradskom zelenilu". Kada sam ga posetio i pokazao mu svu dokumentaciju, izvršitelj mi se izvinio i izdao rešenje kojim se postupak obustavlja - objašnjava Adžić.

Foto: V. Ilić

 

Međutim, posle samo nekoliko dana, stigla mu je tužba JKP "Gradsko zelenilo" kojom se zahteva da isplati dugovanje na ime kupovine tri grobna mesta, odnosno tužen je za naknadu štete.

Foto: V. Ilić

 

- Nisam mogao da verujem svojim očima. Otišao sam u upravu preduzeća i pitao za moj slučaj, oni su proverili sve podatke u njihovom sistemu i ustanovili da nemam dugovanja, ali se suđenje ne odlaže. Traje, evo, već šestu godinu i do sada su održana 22 ročišta. Advokat kojeg je angažovalo "Gradsko zelenilo", iako je sudija već nekoliko puta želela da donese presudu, stalno traži nove dokaze, a pri poslednjem susretu pred licem pravde je tražio i veštačenje toka novca. Nažalost, niko ne može da mi objasni kakve ja veze imam sa njihovim finansijskim procedurama, kada imam račun, ugovor i potvrdu da sam izmirio sve obaveze - nastavlja Radosav koji, posle svega, sumnja da je njegov novac, još prilikom uplate, uzeo neko od zaposlenih u radnoj jedinici "Groblje", te da njegov slučaj nije jedinstven.

Foto: V. Ilić

 

Štaviše, kaže, posle jednog od ročišta je - od sve muke i nemoći da dokaže očigledno - doživeo infarkt, pa je posle pitao sudiju zar treba da umre, pa da presuda konačno bude doneta.

Adžić ističe i da advokat preduzeća na sve načine pokušava da prolongira konačni epilog jer za svaki odlazak u sud naplaćuje po 12.000 dinara, pa mu prolongiranje i te kako odgovara. Ojađeni Čačanin, međutim, zna da je sve to na štetu pomenutog javnog preduzeća, odnosno njega i njegovih sugrađana.

- Upoznat sam sa Adžićevim slučajem, koji nije usamljen jer je takvih događaja bilo više - kaže novopostavljeni vršilac dužnosti direktora JP "Gradsko zelenilo" Dejan Ćosić.

- U pitanju je jedan radnik koji je napravio sve te probleme, a meni preostaje samo da u što kraćem roku prekinem agoniju našeg sugrađanina. Rešenje je da, posle konsultacije sa našom pravnom službom, odustanemo od tužbe i da se donese rešenje u korist Radosava Adžića. Sve ovo mora jednom da se prekine, te da se više nikada ne ponovi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a