HITNO UPOZORENJE RHMZ: Jaki pljuskovi sa grmljavinom i gradom u ovim delovima Srbije

Novosti online

24. 07. 2022. u 19:25

U NAREDNIH pola sata na jugu Zlatiborskog okruga (na potezu uzmeđu Prijepolja i Nove Varoši) jaki pljuskovi sa grmljavinom, kratkotrajnom pojavom grada i jakim severozapadnim vetrom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije.

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Јаки пљускови са грмљавином и градом у овим деловима Србије

D. Balšić

Foto: Printscreen RHMZ

 

Upozorenje na visoke temperature

- Danas i sutra na jugu i istoku Srbije, a u utorak u celoj zemlji veoma toplo, od 35 do 38 °S, lokalno i 40 °S. Sredinom sedmice kratkotrajni pad temperature, a od petka ponovo veoma toplo- objavljeno je na sajtu RHMZ.

Hidrološko upozorenje

- Na Dunavu, kao i na Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca vodostaji će se narednih dana kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Jadru, Kolubari sa pritokama, Mlavi, Lugomiru, Jablanici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu).- navodi se na sajtu RHMZ.

Vreme narednih dana

U ponedeljak ujutru prijatnija temperatura nego u subotu i nedelju, a tokom dana sunčano i vrlo toplo, oko 35°C u većini krajeva. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 14°C do 22°C, a maksimalna od 33°C do 37°C. Uveče suvo.

U utorak ponovo velika vrućina i ponegde blizu 40°C, a u sredu i četvrtak manja vrućina uz moguće ređe kratkotrajne lokalne pljuskove u sredu.

BONUS VIDEO - NAJBOLjI U KLASI: Tri „Super pume“ stižu u Srbiju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili